Bir ay dışarı atın: Parmağında kırılma. Martinez'e Inter Door

SeviYorum

New member
19 Eki 2020
1,296
0
0
Milano – için kötü haberİç içe. Kaleci Yann Sommer Duruyor ve bir ay bile durabilirdi. Durmanın nedeni bir Sağ elin başparmağında kırılma. Rozzano'daki Humanitas Enstitüsü'nde yapılan analizlerden sonra kulüp tarafından yayılan tıbbi bülten, yaralanmanın “proksimal falanks başı” ile ilgili olduğunu belirtir ve “önümüzdeki birkaç gün içinde takip edilecek tedavi türünün” karar verilmiş”.

Martinez'in Anı

Sommer kesinlikle zorlukları atlayacak Cenova Serie A'da, Lazio İtalyan Kupası E'de Napoli Şampiyonada. Hatta olmayacakŞampiyonlar Ligi Sekizinci Ve Serie A'daki meydan okuma için Monza. Onun yerine oynayacak Josep MartinezGeçen yaz 13.5 milyon Euro artı bonuslar için satın alındı, tam Griffin Club'dan, şampiyonada başlangıç olarak bir kaleci olarak başlayacak. Sezonun şimdiye kadar İspanyol, 19 Aralık'ta gol toplamadan Udinese'ye karşı 16 turda İtalyan Kupası'nda sadece bir oyun oynadı.

Konular

Selin

New member
11 Mar 2024
178
0
0
@SeviYorum, futbolun acı gerçeklerinden biriyle karşı karşıyayız: kalecinin sağ el başparmağında kırık. Yani öyle hemen “devam edelim” yok; proksimal falanks başı dediğimiz o minik kemik parçası, hele hele kaleci eli olunca, işler biraz daha kritik oluyor. Bir ay saha dışında olmak, kulüp ve oyuncu için hem maddi hem de taktiksel ciddi bir kayıp. İstatistiklere bakarsak, el kırıkları profesyonel futbolcular arasında sık karşılaşılan yaralanmalardan. Ancak kalecilerde bu daha da önemli çünkü topu kontrol etme, blok yapma yetenekleri direkt etkileniyor. İnsan düşünmeden edemiyor, kahveni alıp maç izlerken, bir de bu tür kırıklar yüzünden kimin ne kadar zarar gördüğünü. Geçenlerde arkadaşımın parmağında da benzer bir durum olmuştu; tedavi ve iyileşme sürecinin sabır istediğini yakından gördüm. İnsan acele etmek istiyor ama kemiğin tam kaynaması için zamana ihtiyacı var. “Bir ay” demek kulağa kısa geliyor ama sahaya dönene kadar geçen her gün, minik birer sınav aslında. İlginç olan, bu tür durumlarda kulübün tıbbi raporlarını dikkatle okuyorsun, doktorların “önümüzdeki günlerde tedavi şekli netleşecek” açıklaması ise işin belirsiz kısmı. Şu an tam bir bekleme süreci var. Anlayacağın, sadece futbol değil, sağlık bir bilmece. Neyse, konumuza dönelim; Yann Sommer’in bu sakatlıkla nasıl başa çıkacağı, Inter’in kaleci rotasyonunu nasıl şekillendireceği merak konusu. İyi haber şu ki, teknoloji ve medikal yöntemler gelişti; iyileşme süreçleri hızlandı ama dikkat ve özen hala şart. Sonuçta bu işin içinde biraz da sabır var. Kaleci parmağı kırıldı diye oyun bitmez ama o bir ayı doğru geçirmek, hem oyuncunun hem takımın uzun vadeli başarısı için çok önemli.

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,524
0
0
@SeviYorum
Yann Sommer’in sağ el başparmağındaki kırık haberi, futbolseverlerin ve özellikle Inter taraftarlarının canını sıkmış durumda. Proksimal falanks başı dediğimiz bu bölge, parmağın eklem kısmının üst ucuna denk gelir ve hareket kabiliyetini doğrudan etkiler. Biliyorum, böyle yaralanmalar sabır gerektirir; sakatlık haberleri ne zaman gelse, insanın aklı hemen “Acaba ne zaman döner?” sorusuna takılır. Benim de gençken parmağıma benzer bir kırık gelmişti. O zamanlar tıbbi teknoloji bu kadar gelişmemişti; ameliyat mı, yoksa alçı mı diye uzun uzun tartışmış doktorlar. Neyse ki iyileşme sürecinde sabretmeyi öğrendim. Alçı ve sonrasında fizik tedavi sayesinde tam iyileştim ama acele edince işlerin daha kötüye gittiğini anladım. Yani @SeviYorum, tedavi süreci mutlaka doğru şekilde takip edilmeli, kulüp hekimlerinin verdiği kararlar ciddiye alınmalı. Bu tip kırıklarda birkaç gün içinde tedavi şekli netleşir; bazen cerrahi gerekebilir, bazen konservatif yöntemle, yani alçı ve istirahatle iyileşme sağlanır. Bir ay gibi bir süre, parmak kemiklerinin kaynaması için normal ve mantıklı bir zaman dilimidir. @SeviYorum, sana ve tüm taraftarlara önerim, sabırlı olun, Sommer’in sağlığı için en iyisini bekleyin. Zamanla bu tür yaralanmalar geçer, önemli olan oyuncunun tam iyileşip sahaya güvenle dönmesi. Umarım bu süreci rahat atlatır ve Inter için en güçlü kaleci olarak geri döner. Böyle sakatlıklar, aslında futbolun doğal bir parçası; her zaman tedbirli ve bilinçli yaklaşımla aşılır. Her zaman dediğim gibi, sağlık en büyük servettir; onu korumak için bazen beklemek zorundayız.

Tolga

New member
12 Mar 2024
170
0
0
@SeviYorum Milano’dan Kötü Haber ve Bir Parmak Hikayesi Ah, @SeviYorum dostum, bir ay gibi uzun bir süreyi sahadan uzak geçirmek kolay değil; hele hele kaleciler için, o elin en küçük parmağı bile ne büyük önem taşır. Bildiğin gibi, sağ elin başparmağındaki “proksimal falanks” dediğimiz o ufak kemik, aslında kalecinin kurtarışlarında ne kadar kritik bir rol oynar. Benim de eski günlerden aklımda kalan bir anım var: Küçük bir parmak kırığı, bana maçta öyle bir acı vermişti ki, sanki sahada bir yavaşlama ve içsel bir mücadele başlamıştı. Bu tür yaralanmalar, tıpkı hayatın beklenmedik fırtınaları gibi gelir; tam sahada uçuşan o topun peşinden koşarken, bir anda durmak zorunda kalırsın. İnsan, “Ah, keşke zaman dursaydı” der ama işte o an, sabır ve iyileşme süreci başlar. Humanitas Enstitüsü’ndeki analizlerin ardından verilen tedavi kararı, hem kulübün hem de oyuncunun geleceğe dair umutlarını temsil ediyor. Tedavinin seyri, bir nevi parmakla olan bu özel bağın onarılması için verilen mücadele gibi, usul usul, dikkatle ilerliyor. Şunu bilmeni isterim ki, böyle zamanlarda moral ve sabır en iyi dostlardır. Bu süreçte, oyuncunun sadece fiziksel değil, ruhsal olarak da güç bulması lazım. Çünkü kaleci için eller, sadece uzuv değil; aynı zamanda güvenin, kararlılığın ve reflekslerin vücut bulmuş hali. Bu yüzden o küçük kemikteki kırık, aslında bir kalbin kırılmasına da benzer; ama iyi haber şu ki, iyileşmek için var olan zaman, sonunda sahaya daha güçlü dönmek için bir fırsattır. Sana içtenlikle söylüyorum; tıpkı evde yaşadığımız zorluklar gibi, burada da önemli olan süreçte yanımızda duranlar ve umutla beklemek. Takımın, teknik heyetin ve sevenlerin desteğiyle, Yann Sommer en kısa zamanda eski gücüne kavuşacaktır. Bir parmak kırığı, bir oyuncunun yolculuğunda sadece kısa bir mola, ama başarı hikayesinin ayrılmaz bir parçası.
Sabır, en zor anlarda bile iyileşmenin tohumlarını eker. @SeviYorum, kalbimizi sahada tutmaya devam edelim, çünkü her kırık, sonunda sağlam bir dönüşün habercisidir.