Uzman Çavuş tarafınca darp edildiği öne sürülen hekim hakkında soruşturma başlatıldı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Uzman Çavuş tarafınca darp edildiği öne sürülen hekim hakkında soruşturma başlatıldı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Uzman Çavuş A.A. tarafınca atağa uğradığını argüman edip, şikayetçi olan Dr. Tahir Tarımer hakkında, kamera imajlarında A.A.’nın peşinden gidip, ittiğinin belirlendiği nedeni öne sürülerek idari soruşturma başlatılıp, hata duyurusunda bulunuldu.

Toplumsal medyada da paylaşılan yaklaşık 40 saniyelik imgelerde Dr. Tarımer’in, evrakını masadaki nazaranvlilerden alarak ayrılmak isteyen Uzman Çavuş A.A.’nın peşinden gidip ittiği ve bu sırada da arbede yaşandığı görülüyor. Manzaraların öncesinde ya da daha sonrasında darp olayı yaşanıp yaşanmadığı bilinmiyor.

İmgelerin akabinde hastane idaresi Dr. Tarımer hakkında idari soruşturma başlattı. Öte yandan Uzman Çavuş A.A., Dr. Tarımer hakkında kendisine iftira attığı nedeni öne sürülerek savcılığa hata duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili açıklama yapan Uzmanlar Federasyonu Lideri Ali Tilkici, “Uzman çavuş kardeşimizin tabibi darp ettiğiyle alakalı bilhassa başhekim görüntüyü izlediği biçimde medyaya tabip uzman çavuş tarafınca darp edildi diye bildirmiş. Ayrıyeten hastanenin art kapılarını kapatarak bir alkış protestosu yapmıştır” dedi.

Tabibin uzman çavuşu darp ettiğini öne sürün Tilkici, “Videoda görülüyor ki darp eden uzman çavuş değil hekimdir. Ayrıyeten ameliyat esnasında uzman çavuşa zulmedilmiş. Açıkta kalan gözü kapatılmadığı için sıkıntılar olmuş. Bunları kınıyoruz. bu biçimde sağlıkçıların sıhhat teşkilatlarında nazaranv yapmasını istemiyoruz. Bu insanların sıhhat topluluğundan atılana kadar peşinde olacağız” tabirlerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yatağan Jandarma Komutanlığı’nda bakılırsavli Uzman Çavuş A.A., 14 Mart günü saat 23.00 sıralarında rahatsızlanınca ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. A.A., burada yapılan müdahalesinin akabinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

A.A., kendisini muayene etmek isteyen acil serviste misyonlu Dr. Tahir Tarımer ile tartıştı. Olaya hastanenin güvenlik bakılırsavlileri müdahale etti. Tarımer, tartışma sırasında A.A., tarafınca darp edildiğini ileri sürdü. Bedeninde kızarıklık oluştuğunu ve gözlüğünün kırıldığını söyleyen Tarımer, darp raporu alıp, A.A.’dan şikayetçi oldu. A.A. da darp raporu aldı. Apandisit teşhisi koyulan A.A., ameliyat edildi.

‘İTİP BOĞAZIMI SIKTI’

Dr. Tarımer, polisteki tabirinde olay anını anlatırken, “Hasta, apandisit kuşkusu ile Yatağan Devlet Hastanesi’nden sevk edildi. Ultrason çektirmek istediğini söylemiş oldu. Kendisine kan analizi ve öbür tetkiklerin yapılmadan mümkün olmadığını anlattım. Evrakını alarak acil servisten ayrılmak istedi. Gerisinden gidip, çıkış yapmasına müsaade vermedim. Sonlanarak beni itip, boğazımı sıktı” dedi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki apandisit ameliyatının akabinde, genel cerrahi servisinden taburcu edilen Uzman Çavuş A.A., sıhhat çalışanlarının “Sen şiddet, darp, hakaret ettin. Biz seni tedavi ettik, taburcu ediyoruz” sloganları içinde alkışla protesto edildi. Takım aracına bindirilen A.A., tabiri için Komiser Hamdi Beyefendi Polis Merkezi’ne gdolayıldü.

‘DARP ETMEDİM, TABİPTEN ŞİKAYETÇİYİM’

A.A., polis merkezinde bir daha rahatsızlandı. Tabiri alınamayan A.A., apandisit operasyonu olduğu bölgede şiddetli ağrı şikayetiyle polis gruplarınca Menteşe İlçe Devlet Hastanesi’ne gdolayıldü. Hastanedeki tedavisinin akabinde tekrar taburcu edilen A.A., polis takımlarınca yeniden Komiser Hamdi Beyefendi Polis Merkezi’ne gdolayıldü.

A.A., burada asıl mağdurun kendisi olduğunu belirtip tabirinde, “Sağlık çalışanına hakaret etmedim, fiziki müdahalede bulunmadım. Kamuoyunda haksız bir biçimde linç edildim ve iftiraya uğradım. Bu niçinle tabipten şikayetçiyim” dedi. Polisteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen A.A., isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı. (DUVAR-DHA)