Selvi’den İmamoğlu’na ‘davet’ cevabı: bu biçimde yaptığı için gitmem

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Selvi’den İmamoğlu’na ‘davet’ cevabı: bu biçimde yaptığı için gitmem İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz tipine davet ettiği kimi müellifler üzerinden gelen tenkitlere cevap verirken söylemiş olduği, “Yarın mesela Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum” kelamları üzerine Hürriyet gazetesi muharriri Abdulkadir Selvi bir yazı yazdı.

Selvi, İmamoğlu’nun ismini örnek vermesiyle ilgili, “Samimi olarak söyleyeyim. Gereksiz bir tartışmaya materyal yapılmak istendiğimi hissettim” dedi.

“Gezi daveti bu biçimde mi yapılır?” diyen Selvi şöyleki devam etti: “Güya siz Nagehan Hanım’a itiraz ediyorsunuz ancak ben daha ötesini, Abdulkadir Selvi’yi davet edeceğim. Siz bu biçimde görün der üzere bir üslup nedir Allah aşkına? İmamoğlu beni seyahatine davet edemez mi? Eder. Olağanda ben sarfiyat miyim? Giderim. Fakat İmamoğlu’nun içine girdiği tartışmalı durumdan kurtulmak için benim adımı kullanımı hiç şık olmadı. Olağanda giderim. Ancak bu biçimde yaptığı için gitmem” tabirlerini kullandı.”

Ne olmuştu?

İmamoğlu, kelam konusu tartışmalara cevap verdiği konuşmasında, “Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, yarın mesela Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum. Zira beni, iki yıldır bir bakılırsavli üzere Genel Liderimle hengame ettirme uğraşında bir insan. Gelsin bakalım ben o denli biri miyim? Nasıl biriyim? Tanısın, anlasın. Makûs yazanlarla daha da başka sohbet edeceğim” sözlerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)