Savcının trafik kazası haberini paylaşan gazeteci gözaltına alındı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Savcının trafik kazası haberini paylaşan gazeteci gözaltına alındı Mustafa Özdemir

ZONGULDAK –
Zonguldak’ta yayın yapan Pusula Gazetesi muhabiri Aytaç Öztürk, kent merkezinde aracıyla kaza yapan Cumhuriyet Savcısı Onur Üzgül’ün haberini paylaştığı için gece sabaha karşı 03.00’de polis grupları tarafınca meskeninde gözaltına alındı. Soğuksu Polis Merkezi’nde söz veren gazeteciye gözaltı öne sürülen nedeni ve şikayetçi açıklanmadı.

SEN MİSİN HABERİ PAYLAŞAN?

Zonguldak kent merkezinde dün akşam saatlerinde Acılık mevkiinde yaşanan trafik kazasında Zonguldak Adliyesinde misyon yapan Cumhuriyet Savcısı Onur Üzgül, aracıyla düz yolda refüje çarparak yan yattı. Kaza haber ajansları tarafınca servis edildi. Haber ve kaza fotoğrafını toplumsal medya hesabından paylaşan lokal Pusula Gazetesi Muhabiri Aytaç Öztürk, gece yarısı polis tarafınca telefonla arandı. bir süre daha sonra konuta gelen karakol takımı Aytaç Öztürk’ü polis otosuna bindirerek Soğuksu Polis merkezine götürdü.

“Haberi kim yaptı?” diye soran polise, “Ben olay yerine gitmedim. Haber ajanslarının geçtiği metin ve fotoğrafı toplumsal medyada paylaştım” halinde cevap veren gazeteci Öztürk, yaklaşık 2 saat gözaltında tutulduğu karakoldan sabaha karşı hür bıraktı.

ŞİKAYETÇİ VE MÜNASEBETİ AÇIKLANMADI

Pusula gazetesi, gözaltı olayına reaksiyon gösterdiği haberinde, muhabirleri Aytaç Öztürk’e karakolda, şikayetçinin ve gece yarısı niye sözünün alındığının belirtilmediğini deklare etti. Gazete idaresi, haberi ajansların servis ettiğini ve bütün haber sitelerinde yayınlandığını belirterek, muhabirlerine yönelik gözaltının türel öne sürülen nedenini sordu.