Prof. Sencer İmer vefat etti

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Prof. Sencer İmer vefat etti Sanayi ve Ticaret Bakanlığı eski müsteşarı, Birleşmiş Milletler eski uzmanı ve Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü vazifelerinde bulunmuş Prof. Dr. Sencer İmer, vefat etti.

Ufuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi olan Sencer’in vefatıyla ilgili paylaşım yapan üniversitesi, başsağlığı iletisinde, “Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. C. Sencer İmer vefat etmiştir. Hocamıza Allah’tan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz” sözlerini kullandı.

SENCER İMER KİMDİR?

Sencer İmer, 1942 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Tam ismi Celalettin Sencer İmer olan profesör, ilkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da tamamladı, daha sonra devlet bursu ile üniversite eğitimi için 1960 yılında Berlin’e gitti. Berlin Teknik Üniversitesi’nden 1965 yılında Metalurji yüksek mühendisi olarak mezun oldu. 1968 yılında doktorasını tamamlayan İmer, 1973’de Berlin Teknik Üniversitesinde Metalurji alanında doçent oldu. 2004 yılında profesör oldu.

1973-1982 yılları içinde Berlin Teknik Üniversitesinde bilimsel çalışmalar ve öğretim üyeliği yapan Sencer İmer, 1982-1992 yılları içinde BM uzmanı olarak DPT de müşavirlik ve çeşitli bakanlara danışmanlık yaptı.

Asil-çelik ve Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş. (TDÇİ) İdare Konseyi üyeliği ve lider vekilliği nazaranvlerinde, 1989-1992 senelerında Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş. (TDÇİ) genel müdürlüğü bakılırsavinde bulundu. 1992’den beri Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinde öğretim üyeliği yapıyordu. Ayrıyeten Hacettepe ve TOBB üniversitelerinin milletlerarası alakalar kısımlarında Türkiye İktisadı ve mukayeseli iktisat dersleri verdi. 1995’den beri Kardemir kurucu üyesi ve idare konseyi üyesidir. 10 yıl başkanlığını yaptığı Türk-Alman mesleksel eğitim vakfı Meksa’nın kurucu ve idare heyeti üyesidir. Birinci dereceden Alman Devleti Hizmet Nişanı sahibidir.

2009-2013 yılları içinde Aksaray Üniversitesi İİBF dekanı olarak bakılırsav alan İmer, Anka Enstitüsünde İdare Konseyi Başkanlığı yapıyordu. Sencer İmer, evlidir ve 3 çocuğu vardır.