Öldü denilerek kürtajla alınan 5 aylık bebek mezarlık yolunda ağladı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Öldü denilerek kürtajla alınan 5 aylık bebek mezarlık yolunda ağladı Adana’da 5 aylık gebeyken sancı ve kanama şikayetiyle gittiği Seyhan Devlet Hastanesi’ne bağlı Marsa ek hizmet binasında tedaviye alınan Melek Sert’in (32) karnındaki 5 aylık bebek, argümanlara göre düşük yaptığı söylenerek alındı. Vefat raporu düzenlenip kefenlenen bebek, mezarlık yolundayken ağlamaya başlayınca Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gdolayılerek ağır bakım servisinde tedaviye alındı. Sert ailesi, hadisede ihmal var ise araştırılması için vefat raporu düzenleyen hastaniçin şikayetçi oldu.

Adana’nın Yüreğir ilçesinde yaşayan 5 aylık gebe mesken bayanı Melek Sert, 27 Aralık’ta sancı ve kanama şikayetiyle Yüreğir Devlet Hastanesi’ne başvurdu. bir süre tedavi olan Melek Sert, 30 Aralık’ta taburcu oldu. 31 Aralık’ta bir daha rahatsızlanan Melek Sert’in durumu, kaldırıldığı Seyhan Devlet Hastanesi’ne bağlı Marsa ek hizmet binasında saat 12.40’ta ağırlaştı. Düşük yaptığı söylenen Melek Sert’in karnındaki 5 aylık bebek alındı. 2 çocuk annesi Melek ve Hasan Sert çiftine 5 aylık erkek bebekleri vefat raporu düzenlenip kefenlendikten daha sonra teslim edildi.

Bebeğinin cenazesini arabasıyla Mescitli Mahallesi Mezarlığı’na götüren Hasan Sert, yoldayken ağlama sesi duydu. Kefeni açtığında, bebeğinin kalbinin attığını ve ağladığını goren Sert, ambulans çağırdı. Yaşadığı belirlenen bebek, Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gdolayılerek ağır bakım servisinde tedaviye alındı. Sert ailesi, hadisede ihmal var ise araştırılması için savcılığa giderek, vefat raporu düzenleyen hastane hakkında şikayetçi oldu.

Hastane bahçesinde çocuğundan güzel bir haber bekleyen Hasan Sert, yaşadıklarına inanamadığını söylemiş oldu. Sert, “Bebeğimin cenazesini aldıktan daha sonra yolda ağlama sesini duyar duymaz irkildim. Birinci başta inanmadım, ‘imkanı yok’ dedim lakin kefeni açtığımda canlı olduğunu gördüm. hayatımda birinci kere bu biçimde bir şey duydum ve gördüm. Bir baba olarak çektiğim acı anlatılmaz. Bana meyyit diye verdiler, yaşayan çocuğumu ‘al, göm’ diye verdiler. Eşimin psikolojisi de epey makus. İhmal var ise araştırılsın istiyorum” diye konuştu.

Öte yandan, ağır bakım servisinde tedavisi süren 5 aylık bebeğin sıhhat durumunun kritik olduğu öğrenildi. Vilayet Sıhhat Müdürlüğü, şikayet konusu olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi. (DHA)