Murat Ehil yazdı: Yalnızca Boğaziçi de değil; inat mı, taviz mi?

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Murat Ehil yazdı: Yalnızca Boğaziçi de değil; inat mı, taviz mi? Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin Melih Bulu’nun istifasıyla sonuçlanan direnişinin akabinde Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’ni rektör olarak atanmasını yazan gazeteci Murat Ehil, “Eğitim etraflarında konuşulanlara göre peşinen gösterilen reaksiyonlara karşın Erdoğan’ın İnci’yi ataması bazılarına nazaran ‘kimse bana ne yapacağımı söyleyemez’ tütünden bir inat” sözlerini kullandı.

Murat Ehil, YetkinReport’taki “Sadece Boğaziçi de değil; inat mı, taviz mi?” başlıklı son yazısında şunları kaydetti:

“Başka çevrelere nazaranyse inat değil taviz; 2019 lokal seçimlerinde sarsılan AK Parti tabanını bir ortada tutma gayreti için verilen iç odunların bir modülü. Tıpkı 2020 yazında bir biçimde geçiştirilen bayana şiddete karşı İstanbul Kontratından çekilmesi taleplerinin, 2021’de Erdoğan’ın Ulusal Görüş’teki ağabeylerinden Oğuzhan Asiltürk’ün bastırmasıyla yerine getirilmesi tipinden bir uzlaşma sinyali.

Bu çevreler, Erdoğan tarafınca Boğaziçi’ne kurulan Hukuk ve Bağlantı fakültelerine olan atamalara bakılması gerektiğini söylüyorlar. Üniversitenin İngilizce eğitim ölçütleri de fiilen değiştirilerek AK Parti (hatta MHP dahil, Cumhur İttifakı) kadrolaşmasının bu iki fakülteden başlatılacağını öne sürüyorlar. Elimde çabucak hemen daha somut bilgi olmadığı için hangi AK Partili ismin yakınının, nereye, nasıl atanacağı belirli olan isimleri veremiyorum ancak siz M.P.O. harflerini bir kenara yazın lütfen.

Erdoğan, şu sıra kendisine siyaseten fayda sağlayacak tek bir imkânı bile riske atacak lükse sahip görünmüyor. Boğaziçi Üniversitesi mi? Bulu gitti, İnci geldi, İnci sarfiyat oburu gelir; Merkez Bankası, TÜİK örnekleri ortada. Yolsuzluk argümanları mı? Sessiz kalınır, geçiştirilmeye çalışılır, kitleye bunların dış mihraklarla muhalefetin iş birliği olduğu söylenerek üste çıkılır daha olmadı. “Nereye kadar?” diye sormayın. Siyaset günü kurtarma eforuna dek daralmış durumda. “Yarın olsun bakarız” anlayışı karar sürüyor.”

YAZININ TAMAMI