İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Soyer, Devrimci 78’liler ile buluştu

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Soyer, Devrimci 78’liler ile buluştu İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Devrimci 78’liler Federasyonu tarafınca düzenlenen dostluk ve dayanışma yemeğine katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki gecede Soyer’in yanı sıra 78’liler Federasyonu Lideri ve şair Ahmet Telli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler Dairesi Lideri Ulaş Aydın, sivil toplum kuruluşlarının liderleri, siyasi partilerin temsilcileri ve federasyon üyeleri de yer aldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Ahmet Telli, “Devrimci olmak, kalabilmek haysiyet problemidir. Bizler bu mirası 71 ve 80 darbelerinde çaba ederek hayatlarını kaybedenlerden devraldık. Nesilleri yetiştirmek bakılırsavimizdir. Biz bitti demeden bu dava bitmez” tabirlerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Ahmet Telli’nin konuşmasını dinlerken 70’li yılların sonlarına gerçek gittiğini belirterek, “bu biçimdelar artık biz yaşlarındakilerle buluştuğumuzda ‘eski tüfek’ derdik… Salona baktım, herkes ‘eski tüfek’ olmuş lakin bir şey var, gençler var. Gençler bana hayli sevdiğim şu kelamı hatırlattı: ‘Bizi yok etmeye çalıştılar ancak anlamadılar ki tohumuz. Biz gömüldükçe bir daha doğuyoruz’. Kaybettiklerimizin anısı önünde hürmetle eğiliyorum” dedi. Devrimci 78’liler Federasyonu Genel Sekreteri Hamit Mumcu da dayanaklarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’e teşekkür etti. (ANKA)