Hacı Lokman Birlik anıldı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Hacı Lokman Birlik anıldı Şırnak’ın Dicle Mahallesinde 3 Ekim’de yaralı biçimde infaz edildikten daha sonra cansız vücudu zırhlı aracın gerisine bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik, vefatının 6’ncı yılında mezarı başında anıldı. Anmaya, Birlik’in ailesi ile Özgür Bayan Hareketi (TJA) aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Vilayet Örgütü yöneticileri katıldı.

Anmada konuşan HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Kamuran Demir, Birlik’in cansız vücudunun yerlerde sürüklenmesini unutmayacaklarını belirterek, “Hacı Lokman Birlik arkadaşımızın hayalleri gerçekleştirene kadar, uğraşını sürdüreceğiz. Arkadaşımıza yapılan bu zulmü unutmayacağız” dedi.

Birlik’in kardeşi Hüseyin Birlik, “Hacı yoldaşa yapılan bu zulüm asla unutulmayacaktır. Biz onun çabasından vazgeçmeyeceğiz, onun izinde olacağız” diye konuştu.

ANNE BİRLİK: BİRLİK OLUN

Anma aktifliğinin akabinde Birlik ailesi ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Birlik’in annesi Nazire Birlik, oğlunun anılarının yaşatılması gerektiğini belirterek, şunları söylemiş oldu: “Biz şayet birlik olursak ve bir olursak her şeyin üstesinden geliriz. Her şeyi bir tarafa bırakın ve birlik olun. Benim oğlum öldü lakin oburunun yüreği yanmasın. Hacı yalnızca benim oğlum değil, hepinizin arkadaşı, kardeşi ve yoldaşıydı. Hepiniz benim için Hacı’sınız” dedi. (MA)