Gazeteci Ruşen Takva hakkında beraat sonucu

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Gazeteci Ruşen Takva hakkında beraat sonucu Gazeteci Ruşen Takva’nın Van’da yapılmak istenen bir yürüyüşü takip ettiği nedeni öne sürülerek “örgüt üyeliği” suçlamasıyla hakkında açılan davanın karar duruşması Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Takva’nın “örgütü üyeliği” suçlaması yargılandığı davada beraat sonucu verildi.

Duruşmada Takva ile avukatları Burcu Şeber ve Mahmut Kaçan hazır bulundu. Kimlik tespitinin akabinde savcı, temel hakkında mütalaasını verdi. Mütalaada Takva’nın gazeteci kimliğiyle orada bulunduğuna dikkat çeken savcılık, isnat edilen suçlamalar için kâfi kanıtın oluşmadığını belirterek Takva’nın beraatine karar verilmesini talep etti.

Mütalaanın akabinde kelam alan Takva, mevcut belgenin dava konusu edilemeyeceğini belirtti. Takva, “HDP, demokratik hakkını kullandı. Ben de gazeteci olarak bu yürüyüşü takip ettim. Ortada bir hata yok. Gazeteci değil protestocu olarak orada olsaydım bir daha kabahat olmamalı ” dedi. Mahkeme heyeti, “suçun yasal ögelerinin oluşmadığı sebebi öne sürülerek” Takva hakkında beraat sonucu verdi.

Van’da 8 Ocak’ta gazeteci Ruşen Takva hakkında “Kürt Halkının Özgürlüğü ve Ulusal Birliği” temalı basın açıklaması ve yürüyüşü takip etmesi suçlama konusu yapılarak dava açıldı. Davanın iddianamesinde Takva’nın, “yürüyüşü düzenleyen ve yöneten pozisyonunda olduğu” ve “uyarılara karşın yasal olmayan şov ve yürüyüşe devam ettiği” sav edilerek, gazeteci hakkında 9 yıldan 18 yıla kadar mahpus cezası talep edildi. (MA)