Garo Paylan: Meral Akşener beni kurtlar sofrasına attı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Garo Paylan: Meral Akşener beni kurtlar sofrasına attı DUVAR- HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın “Ermeni Soykırımı’nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması” kanun teklifini, TBMM Başkanlığı’na sunmasının akabinde siyasilerden reaksiyonlar arka arda gelmişti.

UYGUN Parti başkanı Akşener de teklifle ilgili: “Sözde ‘soykırım’ teklifiyle, milletimizin başını yere eğdirmeye kalkan hadsizliği şiddetle kınıyorum” sözlerini kullanmıştı.

Paylan, Diken’den Şule Türker’e verdiği röportajda, Akşener için: “Yazdığı tweet ile işaret fişeğini attı. Bu işi onun başlatması beni fazlaca şaşırttı… Alışılmış ki her teklif üzere bu teklif de eleştirilebilir lakin Meral Akşener beni kurtlar sofrasına attı” tabirlerini kullandı.

‘BÖYLE BİR İKLİMİN ÖZNESİ OLDUM’

Siyasetçilerin açıklamaları daha sonrasında tehditler aldığını açıklayan Paylan, “Tehdit söylemiş olduğiniz şey bir iklimden doğar… Hrant Dink’i bir sözünden dolayı amaca koydular. Vatan haini dediler, bir iklim oluştu ona karşı, bunun kararında da katledildi. ‘Garo Paylan hain’ manşetini attığınızda, bunu dillendirdiğinizde, azınlık olan bir kişinin gaye olmamasını beklemek mümkün değil. Ben ne yaşadığımın da ne yaşayabileceğimin de farkındayım. Onlar da bence ne yaşattıklarının ve ne yaşatabileceklerinin farkında, farkında olarak bunu yapıyorlar… Şunun da farkındayım, ülkenin cumhurbaşkanı, iktidar ortağı, bakanları ‘hain’ demişse, her an başıma her türlü provokasyon gelebilir. Bu işler daima bu biçimde olmuş; birileri maksat göstermiş, kararında her türlü provokasyon kelam konusu olabilmiş. Ben de maalesef bu biçimde bir iklimin öznesi oldum.” (HABER MERKEZİ)