Erdoğan’ın ‘işçi bulamıyor’ dediği firma ‘işçi aramıyoruz’ dedi

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Erdoğan’ın ‘işçi bulamıyor’ dediği firma ‘işçi aramıyoruz’ dedi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’te “Ercan Beyefendi ile konuştuk, personel bulamıyormuş. Birileri de iş yok diyor; bunlar nankör. Yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar” dediği Ercan Söğüş’e ilişkin firmanın personel aramadığı ortaya çıktı.

Sözcü muharriri Deniz Zeyrek bugünkü köşesinde, Erdoğan’ın Gaziantep’te 25 Aralık’ta ziyaret ettiği Fazilet Soft isimli şirketi aradığını yazdı. Zeyrek, Erdoğan’ın şu kelamlarını hatırlattı: “Şimdi Ercan Bey’le onu konuşuyorduk, hoş bir tespit ki ben onu aslına bakarsan biliyorum, o da şu; ‘Biz emekçi arıyoruz, bulamıyoruz’ diyor. Lakin ne diyor birileri? ‘İş yok’. Nankör, nankör bunlar. Yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar. İşte bak buyurun, Ercan Beyefendi diyor ki ‘Ben eleman arıyorum bulamıyorum.’”

Zeyrek, Fazilet Soft’u aradığını ve iş bulmak istediğini, “Burada değil, öteki sanayi bölgesindeki merkezimizde alım var” karşılığını aldığını yazdı. çabucak sonrasında öbür merkezi aradığını belirten Zeyrek görüşmeyi şu biçimde aktardı:

“İş için arıyorum” dedim. “Hangi iş için” karşılığını aldım. “İşçi olarak” dedim ve şu karşılığı aldım: “İşçi alımımız yok. Yalnızca mühendis alıyoruz.”

daha sonra Meslek.net‘e baktım. 13 Aralık 2021 günü Fazilet Soft ismine açılmış iki iş ilanı vardı. “Endüstri Mühendisi” ilanına 773 kişi bakmış ve 100’den çok insan müracaat yapmış. Tıpkı biçimde “Tekstil Mühendisi” ilanına 771 kişi bakmış 100’e yakın insan müracaat yapmış. İlan 11 Ocak‘ta kapanacakmış.

Yorumu size bırakıyorum.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 25 Aralık’ta Gaziantep’te Fazilet Soft Dokumacılık Fabrikası’nda emekçilere konuştu ve “Ne diyor birileri ‘iş yok’… Nankör nankör bunlar. Yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar. Ercan ben ‘Eleman arıyorum’ bulamıyorum diyor. Eskişehir’de de birebir şeyi söylemiş olduler. İş arayana, aş arayana ekmek var. Ancak yan gelip yatarak parayı istersen kusura bakma o yok” dedi.

(HABER MERKEZİ)