Danıştay yargıcını cinlerle dolandıran kuşkulu hakim karşısına çıkmadı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Danıştay yargıcını cinlerle dolandıran kuşkulu hakim karşısına çıkmadı Emekli Danıştay hakimi S.Y.’yi dini inanç ve hislerini istismar ederek 550 bin lira dolandırdığı ve avukat olan iki kızına da cinsel akında bulunduğu argüman edilen tutuksuz sanık Uğur A.’nın 66 yıl 3 aya kadar mahpus istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmada dinlenen emekli Danıştay yargıcının kızı S.Y., kardeşi ile birlikte sanığın tacizine maruz kaldığını öne sürerek “Bizim aç kaldığımız vakit içinder oldu. Sanık bizden aldığı paralarla lüks araçlarla geziyor, benim babamsa hasta haliyle metrobüslerde sürünüyor” dedi. Başka şikayetçi D.Y. ise “Bu sıradan bir dolandırıcılık değil. Bu adam 5 yıldır bizim hayatımızı mahvetti” diye konuştu.

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya emekli Danıştay yargıcının beraberinde avukat olan kızları şikayetçi D.Y. ve S.Y. ile taraf avukatları katıldı. Sanık ise duruşmaya katılmadı.

“ANNEM HER GÖRDÜĞÜ KİŞİYİ SANIK UĞUR SANIYORDU”

Şikayetçi S.Y., Uğur A. ile babasının bir arkadaşı vasıtasıyla tanıştığını, sanığın bayanların çikolata kistine âlâ gelen bir macun yaptığını ve ortak aradığını duyması üzerine anne ve babasının yatırımcı olduklarını anlattı: “Anne ve babam kendisine ofis tuttuktan daha sonra bütün gereç ve ofis için gerekli ödemeleri ve harcamaları yaptılar. sonrasındasında bu kişi bizim ailemizdeki dini hassasiyetimizi fark ederek ailemizin içine sızdı. Bizimle daima dini konuşmalar yapıyordu. Bu sebeple annem ve babam da kendisinden hayli etkileniyordu. O denli ki bir süre daha sonra kendisine Uğur Beyefendi diye değil ‘Seyit’ diye sesleniyorlardı. sonrasındasında annem yaşadığı şeyin ne olduğunu bilmediğim bir biçimde rahatsızlandı. Her gördüğü kişiyi sanık Uğur sanıyordu. Kendi kendine konuşuyordu. Aklını kaybetmiş üzereydi, yemeden içmeden kesilmişti, uyuyamıyordu. Sanık ise annemin bu durumuna karşı ‘Anneniz epey hoş bir surece girdi, fazlaca uygun mertebelere yükseldi. Benim danışmanlığımda fazlaca güzel olacak’ diyordu. bir süre daha sonra annem intihara kalkıştı.

‘PARALARI CİNLERDEN KURTULMAK İÇİN HARCADIĞINI SÖYLEDİ’

Sanığın ailelerine kollayıcı olarak geldiğini dediğini bu türlü babasını tesiri altına aldığını anlatan S.Y., şöyleki devam etti: “esasen daima babamın etrafındaydı. Babamın üzerinde inanılmaz bir itimat oluşturdu. Biz de babamın aldığı kararları sorgulamazdık. Fakat epeyce güzel kazandığımız periyotta biz bir anda kazanamamaya başlayıp sanığın mal varlığını ve bindiği lüks araçları, zenginleştiğini görür görmez biz de sorgulamaya başladık. çabucak sonrasında biz sanığın hesaplarına daima bir para akışı olduğunu fark ettik. Biz yoksullaşırken o zenginleşince durumu anlamış olduk. daha sonra sanık hesabına gelen paraları anneme musallat olmuş cinlerden kurtulmak için harcandığını, bize de musallat olmaması için kurbanlar kesip hayır işlerine yatırdığını bunun için de epeyce önemli paralar harcadığını söylemiş oldu. Bu münasebetle üstüne bir de babama kredi çektirdi. Bizim aç kaldığımız vakit içinder oldu. Sanık bizden aldığı paralarla lüks araçlarla geziyor, benim babamsa hasta haliyle metrobüslerde sürünüyor.”

‘SEYİDİM DİYE HİTAP EDİYORLARDI’

S.Y. son olarak şunları anlattı: “Biz anne ve babamıza ‘Bu beşere nasıl bu kadar güveniyorsunuz?’ diye sorduk. Bize balkonda otururken sanık, babama ‘Aya bakar mısın?’ diyor. Babam aya baktığında Hz. Ali’nin siluetini görüyor sonrasındasında bu siluet babama yanlışsız yaklaşıyor. Bunu anneme de yapıyor ve annem aklını kaybediyor. Annemin beyin kimyası değişmiş. Buna misal şeyler yaparak Uğur Bey’den ‘Seyidim’ diye hitap etmelerine kadar gitti bu. Sanık dini istikametinin yanında kendisinin derin devlet olduğunu, babamı mesleğini icra ettiği periyotta daima gerçek yoldan çıkarmak için sınadıklarını ancak babamın hiç bir vakit yanlışsız yoldan ayrılmadığını söylüyordu. Bir kısım insanlara kendisinin şifacı, bir kısım insanlara da avukat ve hekim olduğunu söylüyordu. Sanık bunların yanı sıra kardeşime sorduğu üzere bana da cinsel sorular soruyordu. Ben iş için Denizli’ye gittiğimde oda zorla peşimden geldi. Bana ‘Biraz iç rahatla, gel sana içki ısmarlayayım. Benim sana ne kadar düşkün olduğumu biliyorsun değil mi?’ halinde konuşuyordu. Biz o gün kendisiyle odada köşe kapmaca oynadık resmen. sonrasındasında ellerimi tuttu, bana sarılmaya çalıştı. Biz de bunun üzerine tartıştık. Kendisinden şikayetçiyim.”

‘5 YILDIR BİZİM HAYATIMIZI MAHVETTİ’

Müşteki D.Y. duruşmadaki tabirinde yaşadıklarını anlatarak, “Bugün sabah uyandığımızdan beri mide bulantımız var. 2017 yılından beri bizim her sabahımız bu biçimde geçiyor. Bu sıradan bir dolandırıcılık değil. Bu adam 5 yıldır bizim ömrümüzü mahvetti” dedi. Mahkeme heyeti sanık ile müşteki S.Y. içinde para alışverişleri için hesap ekstrelerinin incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nın düzenlediği iddianamede şüphelinin kendisini alternatif tıp uzmanı olarak tanıttığı, bayan hastalıklarına güzel gelen bir macunun formülünü bildiğinden bahsederek işlerini büyütmek ismine emekli Danıştay hakimi müşteki S.Y.’nin kendisi için yatırımcı olmasını istediği açıklandı. Dolandırıcılık hatasında olduğu üzere bir daha dini hisleri kullanarak eski hâkimin avukat olan kızları S.Y. ve D.Y.’ye cinsel istismarda bulunulduğu da açıklandı. Savcı, düzenlediği iddianamede şüphelinin müşteki S.Y.’ye karşı bir defa D.Y.’ye karşı zincirleme olarak ‘Sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı’ ve tüm müştekilere karşı zincirleme olarak ‘Dini inanç ve hislerinin istismarı’ kabahatlerinden 15 yıl 9 aydan 66 yıl 3 aya kadar mahpusunu istiyor. (DHA)