Covid-19’a yakalanan belediye lideri meskeninin balkonundan nikah kıydı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Covid-19’a yakalanan belediye lideri meskeninin balkonundan nikah kıydı bir süre evvel korona virüsüne yakalanan ve tedavisi konutunda devam eden Keşan Belediye Lideri Mustafa Helvacıoğlu, Üst Zaferiye Mahallesi Hastane Caddesi üstündeki meskeninin balkonundan talep üzerine 24 yaşındaki Baht Çakır ve 26 yaşındaki Ertuğrul Katı’nın nikahlarını kıydı.

Nikah için Keşan Lisesi bahçesinde merasim alanı hazırlandı. Nikahı meskeninin balkonundan kıyan Belediye Lideri Helvacıoğlu, bir birincisi yaşadığını belirterek, genç ikili mutluluklar diledi. Helvacıoğlu, “Sevginin her pürüzü aşacağının ispatı olan bu nikahı sizlerin şahitliği ile gerçekleştireceğiz. Bugün biz kıymetli çiftimiz ve siz değerli konuklarımız ile yeterli günde olduğu üzere makûs günde de bir ortadayız. Ben genç çiftimize de bu temennide bulunmak istiyorum, sürdürülebilir bir evlilik karşılıklı sevgi, hürmet ve müsamahaya bağlıdır” sözlerini kullandı.

‘AŞI SAYESİNDE ÇOK HAFİF ATLATIYORUM’

56 yaşındaki Lider Mustafa Helvacıoğlu ayrıyeten, toplumsal medya üzerinden canlı yayın yaptı.

Canlı yayında, 2 doz Sinovac ile 20 gün evvel de 1 doz BioNTech aşısı olduğunu ve bu sayede korona virüsünü yavaşça biçimde geçirdiğini söyleyen Helvacıoğlu, “Aşılar yardımıyla hastalığı ayakta atlattığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Aşılar beni o denli bir korudu ki ne boğaz ağrısı ne ateşim oldu. Yani hastalık sürecimi aşıların vasıtasıyla ayakta atlattım. Covid olmama karşın grip üzere geçiriyorum. Yalnızca üst teneffüs yollarında bir sorun oldu. Şunu belirtmek istiyorum, aşı karşıları var. Aşı aksileri oluşmuş, anlaşılır üzere değil, aşı olmak için efor sarf edelim Türkiye’de 23 milyon aşı sırası gelmesine karşın aşı olmayan var. En uygun aşı olan bölge, Trakya’da Edirne ve üstelik onun da ortasında Keşan yatıyor. Ne olur aşımızı olalım, aşı olmak asla olmayı, ağır hasta olmayı engelliyor. Sevgili dostlarım entübe olmayı engelliyor, ağır bakımı engelliyor. Tat alabiliyorum, ateşim çıkmadı, oksijen bedellerim düşmedi” dedi.

Mustafa Helvacıoğlu

‘NE OLUR AŞINIZI OLUN’

Keşan’da bugüne kadar 105 bin doz aşı yapıldığını tabir eden Helvacıoğlu, “Ekonomimizi düşünüyorsak, esnafımızı, işlerimizi düşünüyorsak Türkiye’nin geleceğini düşünüyorsak bu kış da kapanacaksak işimiz sakat, sevgili hemşehrilerim bakın açık söylüyorum. Tek deva aşı. Şayet okullarımızın açılmasını istiyorsak çocuklarımızın düzgün bir eğitim almasını istiyorsak, gelin aşı olmayanlara sesleniyorum, ne olur aşınızı olun” diye konuştu. (DHA)