Bülent Arınç’tan Ahmet Hakan’a: ‘Entel Maganda’ dinleyince seni anarım

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Bülent Arınç’tan Ahmet Hakan’a: ‘Entel Maganda’ dinleyince seni anarım ANKARA – AK Parti’nin kurucularından ve eski TBMM Lideri Bülent Arınç toplumsal medya hesabından ismini anmadan Hürriyet Genel Yayın Direktörü Ahmet Hakan’a reaksiyon gösterdi.

Ahmet Hakan 30 Kasım tarihinde yayınlanan yazısında Arınç’a yönelik, “Gelelim Bülent Arınç’a. Onun durumu hepsinden daha trajik. Trajik zira ruhu AK Parti’den oldukcatan koptuğu biçimde vücudunu koparmaya bile cüret edemiyor. Lakin buna karşın afra tafrası hiç eksik olmuyor” demişti.

Bu yazı üzerine Arınç, toplumsal medya hesabından “Muhattabına” notuyla Ahmet Hakan’a hitaben yayınladığı bildirisinde, “Ne vakit Ahmet Kaya’nın Entel Maganda müziğini dinlesem seni anımsarım” dedi.

ARINÇ NAZIM HİKMET’İN KELAMINI HATIRLATTI

“Bak aslanım!” kelamlarıyla bildirisine başlayan Bülent Arınç, Ahmet Hakan’a hitaben “Hadsizliklerine son vermen için diğerleri üzere kapalı kapılar gerisinde değil, kamuoyunun gözü önünde seni birinci ve son kere muhatap alıyor ve uyarıyorum” dedi.
Hakan’ın Hürriyet Gazetesi’ni “magazin” ve “bulvar” gazetesi haline getirdiğini belirten Arınç’ın yayınladığı bildirinin tamamı şöyle oldu:

SEN KANAL 7’DEYKEN AK PARTİ’Yİ KURUP İKTİDARA TAŞIDIK: Sen Yeşil Camii Kur’an Kursu’nda talebeydin. Ben Erbakan Hocamın Manisa İI Lideriydim. Sen tahminen daha üniversitede bile değildin. Ben Refah Partisi için DGM’de yargılanıyordum. Sen Kanal 7’deydin; öteki bir adamdın. Ben senin her akşam ısrarla programına davet ettiğin Refah Partisi Manisa Milletvekiliydim; daha sonra da Küme Başkanvekili oldum. Sen bir daha Kanal 7’deyken, bizler ise AK Parti’yi kurduk ve iktidara taşıdık. Ben de AK Parti’nin birinci TBMM lideri oldum.
VAROLUŞSAL SANCILAR ÇEKTİN: daha sonra sen kimi varoluşsal sancılar çektin, dönüşüm geçirdin. İnsanların fikirleri değişir ve dönüşür, bunu yadırgamam. Sen dönüştüğün vakit içinderda ben Başbakan Yardımcısıydım. daha sonra sen dönüşmekten birkaç adım öteye geçtin, kolundan kopan yaprak misali rüzgara bakılırsa savruldun… Nazım Hikmet’in dediği üzere “Günde on kaat, bir çift rugan pabuç. Sıcak bir döşek ve üç yüz papellik rahat için” hoş günlerini sattın.
BULVAR GAZETESİNE ÇEVİRDİN: Ben siyaseti dorukta bıraktım. Sen ise yaşadığın savrulma kararı tüm kıymetler bütününü kaybederek merhum müftü babanın dahi kemiklerini sızlattın. O denli ki seninle yaşamak zorunda olduğu için acısı her fotoğrafında yüzünden okunan kedin Sekter’e dahi acıyorum. İşverenlerinin himmeti ile geldiğin son noktada basın ömrümüzün en esaslı gazetelerinden birini tam bir magazin ve bulvar gazetesi haline getirdin.
GAZETENİN ÇALIŞANLARINA TALİMAT VERENLERE SOR: Şayet siyasi varlığımı yalnızca ve yalnızca Sayın Cumhurbaşkanına borçlu olduğumu ve üstte yazdıklarımın gerçek olmadığını düşünüyorsan 40 yıllık dava arkadaşım Recep Tayyip Erdoğan’a artık kabul gördüğün uçakta şahsen kendin sor. Şayet olur da bu soruyu sormanın senin haddini aşacağını düşünüyorsan, sorunu -sen dahil olmak üzere- yöneticiliğini yaptığın gazetenin biroldukca çalışanına Whatsapp’tan talimat verenler üzerinden sor!
ENTEL MAGANDA MÜZİĞİNİ DİNLEYİNCE SENİ ANIMSARIM: bundan evvelki yazında da benim tek sıkıntımın “dikkate alınmak” olduğunu söylemiştin. Bugün dahi her cümlesi ve konuşması gündemi belirleyen birinin bu biçimde bir sıkıntısı olabilir mi? Asıl senin tek kaygısının muhatap alınmak olduğu epeyce aşikar. Bugüne kadar aile fertlerimi teker teker maksat alan ve kişilik haklarıma saldıran çeşitli hadsizliklerin karşısında sükût ettim. Beni içtenlikle eleştiren herkese hürmet duyarım ancak sen istihza ediyor; hakaret etmek istiyorsun. Bu hadsizliklerine son vermen için diğerleri üzere kapalı kapılar gerisinde değil, kamuoyunun gözü önünde seni birinci ve son kere muhatap alıyor ve uyarıyorum. Son kelam: Ne vakit Ahmet Kaya’nın Entel Maganda müziğini dinlesem seni anımsarım. (DUVAR)