Bronx’ta trajik bir yangının birinci yıldönümü

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,452
0
0
Bronx’ta trajik bir yangının birinci yıldönümü
Ayrıca, özellikle e-bisikletlerde, lityum iyon pillerin neden olduğu yangınlardaki artış da endişe vericidir. New York Şehri İtfaiyesi yetkilileri, 2022’nin ilk 11 ayında pil yangınlarının altı kişiyi öldürdüğünü ve 140 kişiyi yaraladığını ve 2021’in tamamından 87 daha fazla lityum-iyon pil yangını olduğunu bildirdi, Daily News geçen ay itfaiyecilerin bir e keşfettiğini bildirdi. – Twin Parks’ta yangının çıktığı apartmanda bisiklet aküsü. Gazete, dumanı artırdığını söyledi.

İtfaiyenin yeni soruşturma yetkileri geriye dönük olmayacak, dolayısıyla Twin Parks yangınıyla ilgilenmeyecek. UL Yangın Güvenliği Araştırma Enstitüsü araştırma direktörü Daniel Madrzykowski, ancak diğer toplulukların yangının yarattığı endişelerden yararlanacağını söyledi. Yerel müfettişlerin genellikle bir yangının nedenini bulmaya odaklandığını söyledi. Federal hükümet, dedi, bir yangının neden bu kadar ölümcül olduğuna odaklanabilir.

Dejesus bunun iyi bir fikir olduğunu söyledi. Evet, başka bir yangın çıkmaması için hükümetin soruşturma yapması gerekiyor” dedi. “Çünkü trajediyi biliyorum.”

Ancak katı “yaşanamaz” olduğu için taşınan ve şu anda Güney Bronx’ta farklı bir binada yaşayan Dejesus, yeni federal kuralların yeterli olup olmadığını merak etti.

“İtfaiyecilerimiz ve malzememiz var” dedi. “Belki iki ayda bir oralardan biri çıkıp binayı dolaşıyor. En tepeden başlayıp aşağı inmek, zamanınızın bir saatini, bir buçuk saatini alacak mı? Ve “Kapıyı açtığınızda kapının otomatik olarak tekrar kapandığından emin olun” dedi.

“Biz orada yaşarken pek çok kapının kapanmadığını biliyorum,” dedi bana. “İçinde yaşadığım birim iyi bir günde arkamızdan kapanmış olabilir – ya da olmayabilir. Müfettişlerin daha fazla müfettişe ihtiyacı olduğunu ve insanların yaşamları konusunda daha vicdanlı olmaları gerektiğini hissediyorum. Yoksulluk sınırının altında yaşıyoruz. Bu, hayatımızın değerli olmadığı anlamına gelmiyor.”