Brad Lander ile 10 Soru

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,488
0
0
Brad Lander ile 10 Soru
Brad Lander, geçen yaz New York Belediye Başkanı Belediye Başkanı'na girdiğinde, ikinci bir dönem için bir vahşice olarak koşmak yerine risk aldı.

Ancak o sırada endişeliydi, Belediye Başkanı Eric Adams'ın önderliğinde şehrin geleceği hakkında ve daha sonra eski Vali Andrew M. Cuomo'nun yarışa katılma olasılığı hakkında.

İlerici planlar yığını ile ciddi bir teknokrat olarak koştu. Ancak, anketlerde yükselen ve temsilci İskenderiye Ocasio-Cortez'in ilk seçimini alan Zohran Mamdani ile aynı ivme yoktu. (Bay Lander'ı üçüncü sırada aldı.)

24 Haziran'daki alan kodundan önce, önde gelen Demokratlar röportaj almak için yarışta Haberler'ı ziyaret ettiler. Bu röportajlardan alıntılar yayınlıyoruz ve bu serinin altıncı. Konuşmamız uzunluk ve netlik için işlendi.

55 yaşındaki Bay Lander'dan, ara sıra takip eden 10 konudaki soruları, şehrin maliyesini ve Bay Adam'ı belediye başkanı olarak yaptığına inandığı iki iyi şeye dokunmasını istedik.

Daha önce Bay Lander'ın planı, ciddi akıl hastalığı olan insanlar için sokak için evsizlik, Bay Cuomo'ya yönelik eleştirisi ve haham olarak nasıl düşündüğü hakkında yazmıştık.

1. Yarıştaki en önemli sorun nedir: karşılanabilirlik, kamu güvenliği, Başkan Trump veya başka bir şey?

Bu sırayla – karşılanabilirlik, kamu güvenliği, Trump ve daha sonra sadece yolsuzluğu toparlar ve şehrin daha iyi koşmasına izin verir. Ama karşılanabilirliği etkileyeceğim. New York'tan insanlar budur.

2. New York City'nin hayatındaki en iyi belediye başkanı kimdi?

New York City War Fiorello La Guardia'nın en iyi belediye başkanı ve hayatımda değildi. Ne yazık ki keşke olsaydı.

Hayatımdaki belediye başkanları harika şeyler yaptı, ama hangisini söylemekten çekiniyorum. Şehri en iyi yöneten belediye başkanının çöpü almasını istiyorsanız, şehri iyi çalıştırdı – Mike Bloomberg kesinlikle en iyisini yaptı. Ancak ne kadar gelir kolaylığının arttığı ve devam ettiği boşluk gerçekti.

Belediye başkanının en iyi bireysel performansı, birçok aile için inanılmaz ve hayat değiştiren evrensel bir ön bahçedir, ancak De Blasio yönetiminde başka birçok sorun vardı.

3. Elizabeth Caddesi Bahçesi, uygun fiyatlı daireler inşa etmek için Manhattan'da kapatılmalı mı?

Evet.

4. Siyasette fikrinizi değiştirdiğiniz sorun nedir?

Bir şeyleri yanlış anladığımda itiraf etmeye açık olduğumu söylemekten mutluluk duyuyorum.

Hudson Yards hakkında biraz araştırma yaptık. Pratt Toplumsal Kalkınma Merkezi'nin direktörü olduğumda, şehrin temelde kandıracağını ve finansal olarak fayda sağlamayacağını düşündüğüm birkaç şey ortaya çıkardım. Her şeyin geliştirici için olduğunu düşündüm.

Şirket ofisindeki ekibim daha sonra araştırdı, sonra ofise geldi ve bana gösterdi: Yılda 200 ila 300 milyon ABD Doları kazanıyoruz. Yayınladık. Bu konuda bir kapak notu verdim: “Bunu yanlış anladım. Araştırma, bunun New York için gerçekten işe yaradığını söylüyor.”

5. Belediye Başkanı Eric Adams'ın nerede yaşadığı hakkında sorular vardı. Nerede yaşıyorsun

Park Slope'daki 13. caddede yaşıyorum.

Kiranız veya ipotekinizin maliyeti nedir?

İpotekimiz ayda 3.300 $ 'dır.

Arabanız var mı?

Bir arabamız var.

Hangi model?

Toyota Prius'umuz var.

U -bahn veya otobüse ne sıklıkla alıyorsunuz?

Haftada birkaç kez u -bahn veya otobüsü alıyorum.

6. Mali durumunuz söz konusu olduğunda neye bakıyorsunuz? Orta sınıf? Üst orta sınıf?

Annem Devlet İlköğretim Okulu danışmanıydı. Babam bir avukat ve sonra özel sektör için bir avukattı. Burjuva içinde büyüdük.

Eşim ve ben, üst orta sınıf olduğumuzu söyleyebilirim. 1996 yılında Brookly'de Brownville'de bir kooperatif satın almak için çok mutlu bir karar verdik ve böylece ailemizi büyütebildik. Onu sattık ve daha sonra Rowhouse'umuzu 13. Cadde'de aldık ve bu, o zaman satın almasaydık şimdi karşılayamadığımız çeyrekte yaşamamızı mümkün kıldı.

7. Belediye Başkanı Adams, İsrail'e bir vahşi olarak yatırım yapmadıklarını ve şehrin emeklilik fonlarını yönetmelerini eleştirdiklerini söyledi. Neden?

Demek istediğim, Eric Adams her gün ve iki kez Salı günleri – muhtemelen bundan daha fazlası, açıkçası.

İsrail'e yapılan yatırımlar saatimde büyüdü, bu yüzden sadece bir yalan. Ve emeklilik performansımız – görebilirsiniz. Aslında onu çevrimiçi yayınlayan ilk kişiyiz. Herkesin görebilmesi için oradasınız.

Belediye Başkanı neden size saldırdı?

İşimi yapıyorum. Bu emeklilik fonunun yönetimine ek olarak, şehir yasağının görevi de belediye başkanının denetimidir – aynı zamanda bir bekçi köpeği ve ben iyi bir bekçi köpeğiydim.

Bu Docgo sözleşmesini 432 milyon ABD doları feshetmek için çalıştık. [Mr. Lander criticized the city’s decision in 2023 to grant DocGo, a medical services company, a no-bid contract to help care for an influx of migrants.] Denetimlerimiz olası tüm yerlerde zorlandı.

.

Ve onun gibi gülümsedi, ama kırılmış bir şeyi onarmak için bizimle çalışmaya hazır değillerdi.

8. Başkan Adam'ın yaptığı iyi bir şey nedir?

Ona iki vereceğim.

NYC okur – okuryazarlık, fonik eğitimi, disleksi olan çocuklar. Orada çok daha fazlasını yapmak için. Bu yapılandırılmış okuryazarlık okullarından sadece ikisi var. Bence her bölgede bir tane olmalı, ama bu iyi bir başlangıç.

Ve çöp konteynerizasyonu. Kapağı çöp kutularına koymak bu kadar uzun sürmemeliydi. Oraya gitmek için de uzun bir yol var. Ve muhtemelen Jessie Tisch Eric'ten daha fazla tanınıyor. Ancak, belediye başkanının büyük bir kısmı iyi insanları işe almaktır. Birçok kötü insanı işe aldı, ama aynı zamanda iyi insanları da işe aldı.

Teslim edeceğim birkaç büyük belediye başkanı, caddenin evsizliği, çok sayıda uygun fiyatlı dairenin kurulması, çocuk bakımının genişlemesi ve okul sonrası bakım ve daha sonra komisyon üyelerim ve belediye başkanlarım henüz düşünmediğimiz bir dizi harika şey yapacak. Bu gerçekten iyi insanlara sahip olduğunuzda ve sırtınız olduğunda olur.

9. simit siparişiniz nedir?

Benim simit siparişim bahar peyniri, bir parça domates ve lox ile bir simit.

Kavrulmuş mu yoksa kavrulmuş mu?

Kavrulmuş değil.

10. Binged'in son televizyon şovu nedir?

“Olağanüstü Avukat Woo” nu izliyoruz.

Henüz duymadım.

İnsanların duyduğu bir şey seçmeli miyim? İnsanların izlemesi gereken şey, HBO'da mini “istasyon on bir”. TV'de en iyisi gibi. “Watchmen” yakın bir saniye.

Jeffery C. Mays Rapor raporları.