Bankacıya telefon satışı tuzağı: Kargo şirketine dava açacak

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Bankacıya telefon satışı tuzağı: Kargo şirketine dava açacak Ankara’da İsmet Buturak isimli bankacı altın kaplama cep telefonunu internette satışa çıkardı. Yurt haricinden arkadaşının armağan ettiği telefonu satmak için ‘Metin’ isimli bireyle anlaşan Buturak dolandırıldı.

Telefonu, İstanbul’da bankacı arkadaşı Eren C. ismine kargo ile gönderirken, alıcıya telefonu Eren C.’den teslim alıp, parayı göndermesini istedi. Lakin Buturak’tan arkadaşının ismini ve kargo firmasını öğrenen alıcı, kargo şirketine gidip kendisini Eren C. olarak tanıtarak, telefonu alıp kayıplara karıştı.

İsmet Buturak ve alıcı ‘Metin’ içindeki WhatsApp konuşması

Buturak, ‘Metin’ isimli kişi ile kargoyu kimliksiz ve imzasız teslim eden kargo nazaranvlisi R.K. hakkında ‘dolandırıcılık’ argümanıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na hata duyurusunda bulundu. Savcılık, R.K.’nin kim olduğu tespit edilemeyen Metin isimli bireyle birlikte hareket edip, üzerine atılı hatası işlediğine dair kâfi kanıt elde edilemediği sebebi öne sürülerek takipsizlik sonucu verdi. Buturak’ın avukatı, savcılık sonucuna itiraz etti.

‘KİMLİK DENETİMİ YAPILMADAN DİĞER BİRİSİNE TESLİM EDİLMİŞ’

Buturak, telefonu yurt haricinde yaşayan arkadaşının ikram ettiğini belirterek, “Telefonu satıp, öteki bir telefon almak istedim. Satış güvenliği açısından külfet yaşamamak için telefonu İstanbul’daki arkadaşıma gönderdim. Kargo firması telefonu teslim ettiğini; fakat arkadaşım almadığını söylemiş oldu. Kargo firmasını aradığımda ‘Kusura bakmayın, kimlik denetimi yapmadan telefonunuz öbür birisine teslim edilmiş’ denildi. daha sonrasında mağduriyetimin nasıl giderileceğini sordum. Belgenin inceleme etabında, bir tazmin sürecinin olacağından bahsettiler. 4 aydır telefon esasen dolandırıcının birisine teslim edilmiş, rastgele bir tazmin süreci gerçekleşmemiş bir olay yüzünden mağduriyet yaşıyorum” dedi.

Buturak, telefonu alacak Metin isimli kişinin kendisinden telefonun paketlenmiş manzarasını istediğini, göndermesi halinde döviz bozdurup telefonu alacağını dediğini belirterek, “‘Gerçekten gönderiyorsanız ben dolar bozduracağım, o denli alacağım’ dedi. Ben de kargolanmış paketin imajını gönderdim. Oradan kargo firmasını öğrenmiş. daha sonra ‘telefonu kimden alacağım’ dedi. Arkadaşımın ismini söylemiş oldum. daha sonrasında kargo firmasına kendisini arkadaşımmış üzere tanıtıyor. Kargo firması da rastgele bir kimlik denetimi yapmadan kendisine teslim etmiş. Ben bilhassa adreste teslim olması gerektiğini beyan etmiştim ve kendileri şubede teslimat gerçekleştirmişler. ‘Mağdur olmayalım’ derken kargo firması sebebiyle mağduriyet yaşamak fazlaca kötü” dedi.

Buturak, olayın akabinde arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini belirterek, kargo firmasına tazminat davası açacağını söylemiş oldu.(DHA)