Bakan Özer: 5 bin 900 sınıf kapatılıp yeniden açıldı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Bakan Özer: 5 bin 900 sınıf kapatılıp yeniden açıldı Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların yüz yüze eğitime başladığı 6 Eylül’den bugüne Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin 900 sınıfın Covid-19 önlemleri kapsamında kapatılıp yine açıldığını deklare etti.

Özer, bir televizyon kanalının yayınına katılarak eğitim gündemine ait açıklamalar yaptı.

Özer, salgın niçiniyle kapatılan sınıf sayısının sorulması üzerine, “Türkiye genelinde 71 bin 320 okulumuzda 850 bin sınıfımız var. 6 Eylül’den bugüne kadar yaklaşık 5 bin 900 kapatılan sınıf yine açıldı. Asıl olan şu, okullarımız açık ve yüz yüze eğitim devam ediyor” dedi.

‘ŞU AN EN İNANÇLI YER OKULLARIMIZ’

“Toplumda, bilhassa bizim ülkemizde şu an en inançlı yer okullarımız. Zira kuralların uygulandığı, yalnızca okul yöneticilerin ve öğretmenlerin değil velilerin de birebir takip ettiği bu kadar kontrolün olduğu toplumsal yer yok” diyen Bakan Özer şu biçimde devam etti: “Kapanan sınıf oranlarında yüzde 1’in altında bir dağılım var. ABD’de okul sayısının yüzde 2’si kapalı. Türkiye’de kapanan sınıf oranları pek düşük.

71 bin 320 okulumuz var. Az derslikli okul sayımız çok yüksek. Bu şu demek, kapanan okul da olabilir. İki tane okulumuz kapandı. Bir tanesi özel öğretim kurumu, anaokulu 6 derslikli, bir tanesi de spor lisesi, 3 dersliği var. 3 derslik kapandığı için okul kapandı ancak 14 gün daha sonra açılacak. Toplumun buna alışması lazım, olay artışı olabilir, okullar kapanabilir, değerli olan açık olan okulların varlığını sürdürmesidir. Şu andaki (vaka) oranlarımız bizim için korku verecek, alarm verecek bir seviyeye ulaşmadı, onun için okullarımızı kapatmayacağız.

İnanıyorum ki Türkiye’de şayet okullar kapalı olsaydı, bugünkü olay sayılarından hayli daha fazla hadise olacaktı.

‘KASIMDAN daha sonra ÖĞRENME KAYIPLARINA YÖNELİK DAYANAK PAKETLERİ UYGULANACAK’

Öğrencilerde 1,5 yıllık ortanın akabinde okula gitmeyle ilgili bir direnç oluştu. Ben üç çocuk babasıyım, bilhassa lise birdeki çocuğum her gün sabah okula giderken ezalar yaşıyor. Zira 1,5 yıldır meskende dijital ortamlarda süreci yönetirken bir anda yüz yüze eğitime başlamak elbette şok tesiri yaratıyor. Bu öğretmenlerimiz için de öğrencilerimiz için de alışma süreci gerektiren bir durum. Önümüzdeki aylardan itibaren artık bunları konuşmuyor olacağız.

Kasım ayından daha sonra farklı sistemlerle geçmiş öğrenme kayıplarına yönelik önemli takviye paketleri uygulayacağız.”

‘ESEFLE KINIYORUM’

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Artvin’de kaymakamın öğretmenle tartışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine de şunları söylemiş oldu: “Söyleyecek hiç bir şey yok, sözcük bulamıyorum. Gerçekten bu kadar fedakarlık yapan öğretmenlerimizin, bilhassa Covid-19 sürecinde, fedakarca cansiperane bir biçimde öğretmenlerimizden bir adedinin bu biçimde bir muameleye maruz kalmasını esefle kınıyorum. aslına bakarsanız İçişleri Bakanlığımız da süreci başlattı, gerekli soruşturmaları yapıyorlar. Bu tip şeylerin inşallah tekrar yenidenlanmaması için her vakit öğretmenlerimizin yanında olarak süreci devam ettireceğiz.” (AA)