AYM’nin yeni üyesi Yaşar: Partiliyken seçilmekte sakınca görmüyorum

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
AYM’nin yeni üyesi Yaşar: Partiliyken seçilmekte sakınca görmüyorum Meclis’te AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) seçilen Çorum Barosu Lideri Kenan Yaşar, partili birinin bu bakılırsave seçilmesinde sorun görmediğini söylemiş oldu. Geçmişte AK Parti’den üç defa milletvekili aday adayı olan, bir sefer de vilayet lider yardımcılığı yapan Yaşar, partili birinin AYM’ye seçilmesinde tüzel ve etik açıdan sorun görmediğini lisana getirdi.

‘ÇOKLU BAROYA KARŞI ÇIKMIŞTIM’

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Yaşar, AK Partili değil, hukukçu kimliğinin ön planda olduğunu söylemiş oldu. İktidarın oldukçalu baro ve İstanbul Kontratı’nda çekilme atılımlarına de karşı çıktığını söz eden Yaşar, “Baro lideriyken yaptım. Ben hukukçuyum. AK Partili, şu yahut bu değil, hukukçu kimliğiniz ön planda. İleride AYM ve HSYK üyesi olacağım diyerek, siyasetle, sivil toplumla uğraşma, şuraya girme, buraya çıkma… bu biçimde nasıl topluma faydalı olacaksınız? Gidin Çorum’da CHP Vilayet Başkanı’nı arayın. AK Parti vilayet liderinden daha hayli ziyarete geliyordu. İçerisinde hukuk var ise, toplumu ilgilendiren mevzular var ise, her partiye giderim. Kılıçdaroğlu geldi, gittim dinledim” diye konuştu.

‘ETİK ZAHMET YOK… ENSAR’DA YÖNETİCİLİK YAPMADIM’

AK Parti’nin kuruluşunda üye olduğunu söyleyen Yaşar, partiliyken AYM üyesi olmanın etik sorun teşkil etmediğini şu sözlerle savundu:

“Hukuken mani yok. Etik açısında da külfet görmüyorum. HSYK’ya olağan avukatlar atanıyor. Ben baro liderlerinden birinin atanmasının faydalı olacağını kanaatindeyim. örneğin Adalet Komisyonları’nda keşke baro lideri da olsa. Madem yargının sac ayağı diyoruz, olması gerekiyor. Diğer bir arkadaş seçilmiş olsa bu sefer ya MHP’li diyecek ya CHP’li ya HDP’li diyecekler.”

Ensar Vakfı’nda yöneticilik yaptığı savlarını reddeden Yaşar, Yahudi yurttaşlarla ilgili attığı ayrımcı tweet içinse “Yanlış bir söz kullandığımı düşünüyorum” dedi.

(HABER MERKEZİ)