AK Partili lider torpili savundu: Beş kişi için adam mı vuralım?

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
AK Partili lider torpili savundu: Beş kişi için adam mı vuralım? AK Partili Palu Belediye Lideri Bekir Yıldırım, belediyeye emekçi alımında torpil yapıldığı tarafındaki savları doğruladı. İşe alınacak beş kişinin önce belirlendiğini kabul eden ve kelam konusu şahısların ‘kendisine ve meclis üyelerine yakın isimler’ olduğunu söyleyen Yıldırım, “Evet tezler hakikat. Biz 5 kişinin ismini verdik, bu isimler de bize yakın isimlerdir” dedi.

Elazığ’da yayınlanan Günışığı gazetesine konuşan Palu Belediye Lideri Yıldırım, ‘mevzuata alışılmamış bir durum olmadığını’ savunarak şöyleki konuştu: “Mevzuata karşıt bir durum da yoktur. Biz gerekli olan her yerden müsaade aldık. Vatandaşların gösterdiği yansıları boş olarak değerlendiriyorum. Kimsenin ağzını tutacak halimiz de yok… İsteyen istediğini söylesin. Beş kişi için adam mı vuralım? Millet dünyayı yiyor, biz 5 kişi işe alıyoruz, fazlaca mu görüyorlar?”

‘BAŞVURU YAPMAYIN, ALINACAK İSİMLER BELLİ’

Günışığı gazetesinin, ‘AK Parti’ye yakın bir kaynaktan’ elde edildiğini aktardığı tezlerde ise şu sözlere yer verildi: “Vatandaşlar, müracaat yapmak için Palu Belediyesi’ne gittiklerinde, belediye yetkilileri vatandaşlara; ‘boşuna müracaat yapmayın, alınacak isimler belli…’ demişler. Bu durum Palu’da, epey önemli bir rahatsızlığa niye oldu. Palu Belediye Lideri ve Meclis Üyeleri’nin vereceği isimler işe alınacak.

‘GÖSTERMELİK MÜLAKAT YAPILACAK’

Göstermelik bir mülakat yapılacak. Alınacak isimlerin önce belirli olduğu bu mülakatta, bu isimlerin haricindekiler, yalnızca mevzu modeli olacaklar. Bilhassa ergenlerden, ortaya konan bu hukuksuzluğa önemli bir reaksiyon var. Belediye Lideri Bekir Yıldırım bile; ‘alınacak isimler belirli boşuna müracaatta bulunmayın’ demiş.

AK Parti Palu İlçe Lideri ile yaptığımız toplantıda, ilçe lideri yaşanan hukuksuzluğu, vilayet liderine bildirdiğini tabir ederek; ‘ Vilayet lideri ilgilenmiyorsa ben ne yapayım? Benim elimde bu hukuksuzluğu engelleyecek bir yetki yok…’ dedi. AK Parti olarak, bir taraftan hak, adalet diyoruz. Başka yandan da, hukuksuz bir biçimde emekçi alımı yapıyoruz. Gerçek bir imtihan yapılsa ve liyakatli olanlar alınsa ve adil bir işe alım olsa daha düzgün olmaz mıydı?” (HABER MERKEZİ)