Zeki Üoldukça: Hulusi Akar’ın iki yardımcısı FETÖ ve ABD ile ilişkili

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Zeki Üoldukça: Hulusi Akar’ın iki yardımcısı FETÖ ve ABD ile ilişkili Emekli Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üoldukça Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu’na yaptığı açıklamada Ulusal Savunma bakan yardımcıları Muhsin Dere ve Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun “FETÖ ve ABD’ye bilgi verdiği” argümanında bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ortasında FETÖ’ye yönelik soruşturmalar açtığı için kumpaslarla amaç alınan emekli Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üoldukca, Ulusal Savunma bakan yardımcıları Muhsin Dere ve Yunus Emre Karaosmanoğlu ile ilgili çarpıcı argümanlarda bulundu.

FETÖ ile çabası ötürüsıyla kendisine bir fazlaca bilgi notu geldiğini belirten Zeki Üfazlaca “Bana gelen bilgi notunda, bakan yardımcısı Muhsin Dere’nin ByLock kullanıcısı olduğu, kız kardeşlerinin kocalarının (H.K. ve R.A.) 672 ve 679 sayılı KHK ile kamu nazaranvlerinden ihraç edildikleri ve birtakım yakın akrabalarının FETÖ ile iltisaklı oldukları ayrıntıları yer alıyor. ayrıntıların Muhsin Dere’nin bakan yardımcısı olarak atandığı 2018 tarihindilk önceye, Savunma Sanayi Müsteşarı olarak atandığı vakit içindera ilişkin olduğu anlaşılıyor” dedi.

Zeki Üoldukça, “Bu bilgiler, güya güvenlik ünitelerinin hazırladığı evraktan çıkmış üzere?” sorusunu “Bende de bu biçimde bir kanaat uyandırdı. Ancak bu hususta kesin bir şey diyemem. Lakin Emniyet üniteleri tarafınca hazırlanmışsa bu epey vahim bir durum. Zira bu evrak, şayet Emniyet müdürlükleri tarafınca hazırlanmışsa, hakkında FETÖ iltisakı olduğuna dair bilgiler olan birisinin, Savunma Sanayi Müsteşarı olarak atanması, sonrasındasında ise Ulusal Savunma Bakan Yardımcısı olması inanılacak bir durum değil” diyerek yanıtladı.

Zeki Üoldukça, Barış Terkoğlu’nun “Gelelim başka isme. Biliyorsunuz ben ve Barış Pehlivan, birlikte WikiLeaks dokümanlarını incelemiş ve orada yer alan dokümanlardan yararlanarak Sızıntı WikiLeaks’de ‘Ünlü Türkler’ kitabını yazmıştık. Sizin bana verdiğiniz Ulusal Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ile ilgili WikiLeaks dokümanlarını inceledim. Haklısınız, evraklardan birisi 26 Temmuz 2007 tarihindeki oburu ise 24 Ekim 2007 tarihindeki Amerikan Büyükelçiliği’nin telgrafları” sorusunu da şöyleki yanıtladı:

“WikiLeaks evraklarının gerçek olduğu konusunda bir tereddüt yok. Bu niçinle, ABD Büyükelçiliği siyasi danışmanı tarafınca, 26 Temmuz 2007 tarihindeki telgrafta, bugün Ulusal Savunma Bakan Yardımcısı olan Yunus Emre Karaosmanoğlu için, “Lütfen onu fazlaca sıkı koruyun” diye yazması anlaşılabilir bir durum değil. ABD elçiliği siyasi danışmanı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın o devir özel kaleminde nazaranvli olan Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun muhakkak korunması için, neden ABD hükümetine adeta yalvarır, ricacı olur?

HABERİN TAMAMI