Yasal müdafaa savunması yapan Nuran Özdemir’in 18 yıla kadar mahpusu istendi

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Yasal müdafaa savunması yapan Nuran Özdemir’in 18 yıla kadar mahpusu istendi İstanbul Eyüpsultan’da 22 Eylül 2021 tarihinde kendisini darp eden, boşanma evresinde olduğu Ahmet Özdemir’i bıçaklayarak öldürdüğü sebebi öne sürülerek tutuklanan Nuran Özdemir hakkında soruşturma tamamlandı. İddianamede, Özdemir hakkında “haksız tahrik altında taammüden öldürme” kabahatinden 12 yıldan 18 yıla kadar mahpus cezası istendi.

‘ÇOCUKLARIM ORTAYA GİRDİ’

Nuran Özdemir emniyetteki tabirinde, “Olay günü başımı yere hakikat eğip vurmaya başladı. O sırada başımdan kanlar aktığını görür görmez buzdolabının üzerinde bulunan bıçağı alarak rastgele savurdum. Çocuklarım ortaya girerek ayırdı, daha sonra eşimin yaralandığını gördüm. Elinden kurtulmak hedefli bıçağı boşluğa savurdum. Hedefim öldürmek değildi” demişti.

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianameye nazaran, yaklaşık bir yıldır farklı olan maktul Ahmet Özdemir, Nuran Özdemir’in ortak çocuklarıyla yaşadığı meskene gelerek, kapıyı yumruklamaya ve hakaret etmeye başladı. Ahmet Özdemir, komşularının rahatsız olmaması için kapıyı açan Nuran Özdemir’e bağırarak hakaretlerini sürdürürken, bir yandan da yumrukladı. Nuran Özdemir ise şiddet gördüğü sırada küçük buzdolabının üstündeki bıçağı alarak Ahmet Özdemir’e bıçağı doğrulttu. Fakat darptan kurtulamayan Nuran Özdemir, haksız tahrik altında kalarak elindeki bıçakla maktulü yaraladı. Özdemir, kaldırıldığı hastanede öldü.

‘SÜREKLİ ŞİDDET UYGULUYORDU’

Ahmet Özdemir ile Nuran Özdemir’in çocuğu T.Ö., iddianamede yer alan tabirinde, anne ve babasının bir yıldır başka yaşadığını, babasının annesine daima şiddet uyguladığını anlattı. T.Ö. babasının meskene geldiğini ve “açın kapıyı” diye bağırarak, küfrettiği annesine saldırdığını söylemiş oldu. Kendisinin ortaya girmeye çalıştığını söyleyen T.Ö. o sırada annesinin eline bıçak aldığını ve babasına “Uzak dur, git buradan” söylemiş olduğini belirti. T.Ö, babasının ise Nuran Özdemir’in boğazını sıkarak “Öldüreceğim seni” söylemiş olduğini söylemiş oldu. Ortalarında çıkan arbedede babasının bıçaklandığını belirten T.Ö, sonrasındasında annesinin babasının yarasına havluyla tampon yaptığını anlattı. (ANKA)