Yangınlar sırasında düğüne giden THK kayyımı istifa etti

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Yangınlar sırasında düğüne giden THK kayyımı istifa etti Akdeniz ve Ege’de çıkan orman yangınları sırasında kullanılmayan söndürme uçakları ve yaptığı açıklamalarla tenkitlerin maksadı olan Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Lideri Cenap Aşçı’nın istifa ettiği tez edildi. Aşçı’nın istifa dilekçesini, THK’ye kayyum atanmasına karar veren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gönderdiği belirtiliyor.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine bakılırsa THK yetkilileri, istifa haberini doğrulayarak Cenap Aşçı’nın THK Genel Merkezi’nde istifasına ait toplantı yaptığını belirtti. Aşçı’nın THK’deki makam odasını da boşalttığı öğrenildi.

Birgün’e konuşan Cenap Aşçı istifa ettiğini yalanlamadı. Aşçı yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz perşembe günü düzenlediğimiz basın toplantısında söylenecekleri söz ettik. Daha Fazla kelama gerek kalmadı diye düşünüyorum. Son sözümü perşembe günü tabir ettim ve bir öteki açıklamamız, demecimiz olmayacak” dedi.

2019 yılının Ekim ayında THK idaresine Cenap Aşçı, Adnan Güçlü ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyum heyeti atandı. Kayyum Heyeti Lideri Cenap Aşçı ise 63’üncü hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak misyon yapmıştı. Ayrıyeten, geçtiğimiz günlerde THK’yi yöneten üç kişilik Kayyum Heyeti üyelerinin de en az iki maaş aldığı açığa çıkmıştı. Kayyum Heyeti Üyesi Abdullah Kaya, tüm kayyum heyeti üyelerinin çift maaşlı olduğunu kabul etmişti.

AK Partili eski Bakan Cenap Aşcı başkanlığındaki kayyum heyeti tarafınca yönetilen Türk Hava Kurumu tartışılırken, Cenap Aşçı’nın CNN Türk’te katıldığı bir programda sarf ettiği kelamlar tartışma yaratmıştı.

Cenap Aşçı, “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” tabirlerini kullanmıştı.