Uyuşturucu savunmasında kabahati güvercinlere attı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Uyuşturucu savunmasında kabahati güvercinlere attı İstanbul Pendik’teki meskeninin bahçesinde 73 adet ekili hint keneviri ele geçirildiği nedeni öne sürülerek hakkında 12 yıla kadar mahpus istemiyle dava açılan D.G. “Güvercinlere verdiğim tohumlar toprağa düşmüş ve tabiatıyla hint keneviri bitkisi yetişmiş. diye savunma yaptı. Davanın akabinde açıklama yapan sanık avukatı Hakan İnci de “Bugünkü duruşmada görüntüleri, güvercinleri izlettirdik. Onlar da güldüler” diye konuştu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre 2 Temmuz 2020’de polisler, D.G.’nin meskenine baskın yaptı. Baskında D.G.’nin meskeninin bahçesinin tabanında domates fideleriyle birlikte ekili vaziyette 73 adet hint keneviri bitkisinin ele geçirildi. D.G. hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar mahpus istemiyle dava açıldı.

Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık D.G. ve avukatı Hakan İnci katıldı. Sanık D.G. savunmasında “Ben çocukluğumdan beri hobi olarak güvercin besliyorum. Hint keneviri tohumunu güvercinlere verdiğimizde üremeleri hızlanıyor. Bahçedeki hint kenevirlerini ben şuurlu olarak ekmedim. Güvercinlere verdiğim tohumlar toprağa düşmüş ve zaten hint keneviri bitkisi yetişmiş. Ben bu bitkilerin büyüdüğünü ve yetiştiğini fark etmedim, zira bir orta köye gitmiştik. Ben uyuşturucu unsur kullanmıyorum ve satmıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Sanık Avukatı İnci ise müvekkilinin meskeninde keşif yapılmasını talep ederek, “Kenevirlerin çıktığı yer gübre ve müvekkilin güvercinlerini beslemek için attığı kenevir tohumlarının biriktirildiği yerdir” dedi. Mahkeme, keşif talebinin kıymetlendirilmesine karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşmanın akabinde açıklama yapan Avukat Hakan İnci farklı bir davaya girdiklerini belirterek “Bu davanın konusu bahçede bulunan 70 tane kök Hint keneviri. Çok farklı bir şey müvekkilim 12-13 yıldır kuş beslemekte. 150’ye yakın güvercini var. Kendi bahçesinde bunlara dışarıda her yerde satılan kenevir tohumundan alıyor. Bu tohumu da kuşlara veriyor. Burada fazlaca enteresan bir şey oluyor; Kuşlar o tohumları yedikten daha sonra paklık yapılıyor, kuş pisliği duvar tabanına gönderiliyor. Duvar tabanında o kendi kendine çıkıyor. Polis bunu tespit ediyor ve artık müvekkilimin 4 yıldan 12 yıla kadar mahpus istemiyle davası açılmış durumda. Önemli bir mağduriyet kelam konusu” sözlerini kullandı.

İnci, “Ben de müvekkilimin bu davada kastı olmadığı için muhakkak beraat edeceğini düşünüyorum. zati bugünkü duruşmada da görüntüleri, güvercinleri izlettirdik. Onlar da güldüler. Keşifle ilgili orta bir kıymetlendirme yapıp keşfe geleceklerdir, burada da işin aslı ortaya çıkacaktır” dedi. (DHA)