Ulusal Eğitim Bakanı Özer: Okullara devam oranı yüzde 95’in üzerinde

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Ulusal Eğitim Bakanı Özer: Okullara devam oranı yüzde 95’in üzerinde Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’nın çeşitli ilçelerinden gelen Anadolu lisesi, fen lisesi, imam hatip lisesi, hoş sanatlar lisesi ile mesleksel ve teknik Anadolu lisesi öğrencileriyle bir ortaya geldi.

Bakanlıkta gerçekleşen buluşmada Özer, “Şu anda ana odağımız, okulların yüz yüze eğitime devam etmesi. Bu süreçte dördüncü haftamızı başarılı bir biçimde tamamlamak üzereyiz. Süreç, planlandığı üzere ilerliyor” dedi.

Yüz yüze eğitimin bir daha başlaması konusunda hiç bir zahmet yaşanmadığını söyleyen Bakan Özer, salgın koşullarında alınması gereken tedbirlere uymanın ehemmiyetinin altını çizdi.

‘ÖĞRENCİLERİN OKULLARA DEVAM ORANI YÜZDE 95’İN ÜZERİNDE’

Öğrencilerin taleplerinin dinlendiği görüşmenin akabinde değerlendirmede bulunan Bakan Özer, şunları kaydetti:

“Şu anda temel eğitim ve ortaöğretimde öğrencilerin okullara devam oranı devasa yükseklikte. Türkiye genelinde devam oranı yüzde 95’in üzerinde. Bu, velilerin ve öğrencilerimizin artık tedbirleri alarak okula devam etme noktasında bir dertlerinin olmadığını gösteriyor. Bu süreçte en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının pek yüksek olması. Süreçte sınıf bazlı bir tedbir yaklaşımı yürütüyoruz. Bu kapsamda 850 bin sınıfımız var, hadise niçiniyle vakit zaman kimi sınıflar uzaktan eğitime geçebilir fakat kıymetli olan açık sınıfların varlığını sürdürmesidir. Öteki taraftan 14 gün orta veren sınıflarımız, dijital platformlar üzerinden canlı sınıf uygulaması ile derslerine devam edebiliyor.”

Bakan Özer, görüşmenin sonunda öğrencilere ikramlar takdim etti, fotoğraf çektirdi. (HABER MERKEZİ)