Üç PTT çalışanı işten atıldı: Kederimiz para değil, bizden özür dileyin

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Üç PTT çalışanı işten atıldı: Kederimiz para değil, bizden özür dileyin PTT İstanbul Şişli Dağıtım Merkezi’nde çalışan üç personel işten atıldı, bir emekçi de sürgün edildi. Personeller haklarını istedikleri için işten atıldıklarını söylerken, “Bizden özür dilesinler ve işimize iade etsinler” davetinde bulunuyor. 9 yıl boyunca dağıtım merkezinde çalışan emekçilerden Mehmet Bozkurt ise Sirkeci PTT Başmüdürlüğü önünde aksiyon başlattı.

KOD 49’LA İŞTEN ATILDI

Şişli’deki PTT Dağıtım Merkezi’nde çalışan emekçiler, kargoya geçmek, insani koşullarda çalışmak istediklerini yetkililere iletti. Lakin bu taleplerden daha sonra üç emekçinin işine son verilirken bir personel de İstanbul’daki diğer bir ilçeye sürgün edildi. İşine son verilen personellerden biri de 9 yıldır burada çalışan Mehmet Bozkurt. Böbrek hastası olan ve başında kist bulunan 3 çocuk babası Bozkurt, 2 gündür Sirkeci’deki PTT Genel Müdürlüğü’nün önünde aksiyon yapıyor. Bozkurt işten atılma sürecini şöyleki anlatıyor: “Beni kod 49’la işten attılar. Bu koda göre bana verilen bakılırsavi yapmamışım. Ne bir savunma aldılar ne de bir imza. Bir ay evvel işe gittiğimde ‘seni işten attık’ diyerek kapı dışına attılar. Ben işimi nasıl yapmamışım bana bunu anlatmaları gerekiyor? esasen yaptığımız işleri günlük olarak kaydediyorduk. Şayet yaptığımız işlere bakarlarsa palavra söylemiş olduklerini anlayacaklar. Ben hakkımı aradığım için işten atıldım.”

’40 KİLOGRAM YÜKLE İŞTEN ATILDIM’

Bozkurt 9 yıllık çalışma hayatı için şunları söylemiş oldu: “senelerca fazlaca sistemsiz bir çalışma kaidesi vardı. Yöneticiler işi bilmiyordu. Yol, yemek yardımı almadan yalnızca kuru bir maaşla senelerca çalıştım. Yıllık izinlerimi bile kullanamadım. Bütün iş yükünü biz çektik. 10 kilogram yükle işe başladım, 40 kilogram yükle işten atıldım. Pandemi devrinde müsaade bile yapamadım. Günlerce 40 kilo taşıdım. PCR testi bile yaptırmadılar.”

Mehmet Bozkurt

‘PARANIN SIKINTISINDA DEĞİLİM…’

İnsani şartlarda çalışmak istediğini belirten Bozkurt, takıma alınmak istedi. Haksız bir biçimde işten atılmanın kendisi için acı verici olduğunu söz eden Bozkurt, “Bu haksızlık bitene kadar direnişime devam edeceğim” diyor: “Bu münasebetlerle işten atılmamın hiç bir izahı yok. İşe iademi istiyorum. Paranın pulun kederinde değilim. Benden, arkadaşlarımdan özür dileyerek bize işe almalarını istiyorum. Ayrıyeten işimize son veren kişinin cezalandırılmasını talep ediyorum. 3 çocuğum var. Çocuklarıma nasıl bakacağım? Hakkımı alana kadar bu direnişi sonlandırmayacağım.”