UCİM DERNEĞİ’NDEN DÜNYADA VE TÜRKIYE’DE BİR İLK!

BanaDediKi

Global Mod
Global Mod
26 Eki 2020
1,575
0
0
UCİM DERNEĞİ’NDEN DÜNYADA VE TÜRKIYE’DE BİR İLK! Okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine, dünyada ve Türkiye’de birinci kere LEGO Education tahlilleri ile mahremiyetin ve çocuk haklarının anlatılacağı “Bedensel Kelam Hakkım” eğitiminin birincisi; İstanbul TEV Abdullah Nezahat Erboz İlkokulu’nda, UCIM Derneği ve LEGO Education Türkiye Distribütörü Teknokta iş birliğinde gerçekleştirildi.

T.C.Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafınca AB takviyesi ile uygulanan ve Sivil Toplum Takviye Programı’nın III. Periyodu kapsamındaki “kuvvetli UCİM, kuvvetli Çocuklar” projesinde yer alan eğitim faaliyetlerinden biri olan aktifliğin birinci uygulamasına; UCIM Derneği AB Proje Eğitim Koordinatörü Mehtap Gür, LEGO Education Akademi Eğitmeni Sera Yöndem, AB Proje Eğitmeni Çağatay Çakmak, UCIM İstanbul Psikoloji ve Rehabilitasyon Sorumlusu ve AB Proje Eğitmeni Burak Emre Kadak ve UCIM İstanbul Hukuk Koordinatörlerinden Avukat Emel Yıldırım katıldı.

Eğitime katılan öğrenciler, çocuk hakları başlığından yola çıkılarak; kendi hislerini söz edebilme, özel alanlarını farketme, inançlı oyun oynama, sır saklamama ve güvenlik çemberi oluşturma mevzularında uzman psikolog ve eğitimciler tarafınca projeye özel hazırlanan içeriklerin yer aldığı eğitimi oyun oynayarak deneyimlediler.

Birebir anda ebeveynler de eşzamanlı gerçekleştirilen farklı bir oturumda; UCIM İstanbul Hukuk Koordinatörü Avukat Emel Yıldırım’dan “Çocuk Hakları ve Çocuk İstismarı”nın hukukî boyutunu, Psk. Buse Göçmen’den ise ruhsal boyutunu dinleyerek, istismarın ruhsal boyutu ve çocuk mahremiyeti hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldular. LEGO Education tahlilleri ile vücut güvenliği eğitimi, proje kapsamında dört farklı vilayette daha gerçekleştirilecek.