Tüm mahalle KHK’liye karşı: ‘Vatan haini’ dediler, darp ettiler

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Tüm mahalle KHK’liye karşı: ‘Vatan haini’ dediler, darp ettiler Kanun Kararında Kararname ile sınıf öğretmenliği bakılırsavinden 2016’da ihraç edilen Emine Özdemir Kara, Eskişehir’de yaşadığı mahallede sık sık komşuları ve kiracıları tarafınca ‘terörist’, ‘vatan haini’ üzere suçlayıcı telaffuzlara maruz kalıyor. Daha evvel bu niçinle darp edilen ve polise şikayette bulunan Kara, hiç bir sonuç alamadı. Ailesiyle birlikte maruz kaldığı baskılara, hakaretlere dayanamayan Kara, son olarak savcılığa hata duyurusunda bulundu.

MAHALLELİ KHK’Lİ OLDUĞUNU duyar duymaz…

Emine Özdemir Kara ve kardeşi KHK’yle ihraç edildikten daha sonra Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Fevziçakmak mahallesinden dışlandılar, ötekileştirildiler ve tekraren hakarete maruz kaldılar.

Kara, ihraç edilmedilk evvel mahallede yaşayanlar tarafınca el üstünde tutulduklarını söylemiş oldu. Lakin Kara, KHK’yle ihracının akabinde kiracıları da dahil olmak üzere insanların kendilerine hakaret ettiklerini, çöp toplatmaya çalıştıklarını ve darp edildiklerini belirtti. Kara, olaylar yaşandığı an polis çağırdığını ancak hiç bir süreç başlatılmadan olayın üstünün kapatıldığını aktardı.

ÇÖP TOPLATMAYA KALKTILAR, HAKARET ETTİLER, DARP ETTİLER

Kara, annesi, babası ve erkek kardeşinin de tıpkı şiddete maruz kaldığını belirterek şunları söylemiş oldu: “İki katlı müstakil konutun mülkiyeti bize ilişkin. Alt katımızda Z.B., F.B. ve E.B. oturmakta. Bahçeyi yıkarken komşuların terlikleri ıslanmış. Mandal takmadan astıkları çamaşırlardan iki tanesi de rüzgârın tesiriyle uçarak sulu yere düştü… Tuğçe isimli şahıs, ‘Dua et bu elbiseler bebeğime ilişkin değil. Yoksa sana ne yapacağımı bilirdim’ dedi. Bu esnada konuta girmeye çalıştım lakin Z.B. de meskene girmeye kalktı. Kendisine mahzur olmak istedim ama beni kanepeye kadar ittirdi. Eliyle boynuma vurarak, ‘Pis terörist, vatan haini’ dedi.”

Kara, yaşadığı kelamlı ve fizikî şiddeti Çarşı Şehit Cengiz Kuloğlu Polis Karakolu’nda bakılırsavli polislere anlattı. Lakin rastgele bir süreç yapılmadı.

‘NAMUSUMLA TEHDİT ETTİLER’

Emine Özdemir Kara, seslerinin duyulmasının akabinde olay yerine birkaç kişinin daha gelerek tıpkı cümleleri yüzüne karşı dediğini belirtti. Kara, darp raporunu aldıktan daha sonra Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nda cürüm duyurusunda bulundu.

Kara, son olarak mahalleyi maddi imkanlardan dolayı terk edemediklerini vurgulayarak şunları söylemiş oldu: “Bu ana kadar yaşadıklarımız saymakla bitmez. Elimi attığım her yerde hukuksuzluğa maruz kalıyorum. Polisi çağırdığımda beşerler bana, ‘Sen kimsin ki vatan haini’ diyorlar. Bize bunu yaşatanların en ağır cezayı almalarını istiyorum. Ben artık hiç bir şeyden korkmuyorum. Beni namusumla tehdit ettiler.”

GERGERLİOĞLU SORDU: KHK’Lİ OLDUĞU İÇİN TEHDİT EDİLDİĞİ YANLIŞSIZ MU?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yaşananları Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi veren Gergerlioğlu şu soruları sordu:

– Emine Özdemir Kara isimli yurttaşın tehdit eden kim ya da kimlerdir? Emine Özdemir Kara isimli yurttaşın hakaret, tehdit ve darba maruz kaldığı tezleri yanlışsız mudur? Şayet bu tez doğruysa kolluk kuvvetinin bu husus hakkında kamera kaydı yok diye süreç yapmadığı argümanı yanlışsız mudur? Şayet bu sav doğruysa kolluk kuvveti kendini yargı makamı olarak mı görmektedir?

– Emine Özdemir Kara isimli yurttaşın soruşturmasının akıbeti ne durumdadır?

– Emine Özdemir Kara isimli yurttaşın düğününün dağıtacağını söyleyip tehdit edenler hakkında bir yakalama sonucu var mıdır?

– Kolluk kuvvetinin şikayet sonucunda kamera kaydı aranması hangi kanun ve yönetmelik çerçevesinde süreç görmektedir?

– Emine Özdemir Kara isimli yurttaşın KHK ile ihraç edilen bir kişi olduğundan tehdit edildiği savı yanlışsız mudur?

– Son vakit içinderda basın ve toplumsal medya aracılığı ile hakaret, tehdit ve darp niçiniyle hür kalmaların artması kararı bir cezasızlık siyaseti oluştuğu ve bu niçinle bu cürüm tiplerinin arttığı argümanı hakikat mudur?

– Son 5 yılda her yıl için başka ayrı hakaret, tehdit ve darp niçiniyle oluşturulan şikayet sayısı kaçtır?

Ayrıyeten Gergerlioğlu yaşananların araştırılması için İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na başvurdu.