TÜGVA’ya ilişkin olduğu sav edilen ‘kadrolaşma listeleri’ yayınlandı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
TÜGVA’ya ilişkin olduğu sav edilen ‘kadrolaşma listeleri’ yayınlandı Toplumsal medya hesabından yaptığı haberlerle tanınan Metin Cihan, kendisine eski bir Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) çalışanının ilettiğini söz ettiği, dini cemaatlerin devlet kademelerinde takımlaşma listeleri olduğu belirtilen listeleri yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’ya ilişkin olduğu ileri sürülen ‘kadrolaşma listeleri’ni yayınlayan gazeteci Cihan, “TÜGVA evraklarını gazete haberi yapsaydım ‘paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım” sözlerini kullandı.

‘REFERANSLARDA ESKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ DE YER ALIYOR’

Gazeteci Cihan’ın paylaştığı listede epey sayıda kişinin, Adalet Bakanlığı’ndan İçişleri Bakanlığı’na farklı kademelerde girecekleri mülakatlar, tarihi ve yeri yer alıyor. Listede yer alan şahısların “referansları” içinde TÜGVA’nın farklı kademelerinde bulunan bireyler ve AK Parti 26’ıncı Periyot Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da bulunuyor.
Öte yandan Cihan’ın paylaşımları içinde ‘Subay Aday Listesi’, ‘PÖH Adayı Listesi’ ve ‘Astsubay Aday Listesi’ başlıkları altında kelam konusu kademelere aday isimlerin, mezun oldukları fakülte ayrıntıları ve telefon numaralarını içerecek biçimde yer alıyor.

‘BUGÜN TORPİLİYLE MEMNUN OLANLAR YARIN SIKINTI vakit içindeR GEÇİREBİLİR’

Toplumsal medya hesabından, “TÜGVA dokümanlarını gazete haberi yapsaydım ‘paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım” tabirlerini kullanan gazeteci Cihan kelam konusu paylaşımlarında şu sözleri kaydetti:

“Din istismarına dayalı ordu, emniyet, yargı kadrolaşması başta olmak üzere, fetö diye anlatılan ne var ise, tamamı bunlarda da var. Üstelik bireylerin kaydı tutulmuş. Kimlik numaralarına kadar excel listesi aslında daha uzun. Görsel olarak paylaşabilmek için bir kısmını aldım. Umarım okunabiliyordur. İsimlere, kimlik numaralarına, telefonlara bant çektim fakat bu listelerin öteki ellerde de olduğuna eminim. Bugün torpiliyle memnun olanlar, yarın güç vakit içinder geçirebilir. Çocukları cemaat yurduna alırsın, tornadan geçirirsin, daha sonra asker polis takımlarına gönderirsin. Bilindik bir kıssa. Yeni dönem. TÜGVA versiyon.”

‘ERP İSMİNDE TELEFONA İNDİRİLEN BİR PROGRAM VARDI’

Cihan, e-postayı atan kişinin şu tezlerine da yer verdi: “TÜGVA’nın kullanmış olduğu ERP isminde telefona indirilen bir program vardı. daha sonrasında bu program bozuldu ve milyon kişinin kimlik ayrıntıları kimin eline geçti belirli olmadı. Bu program nüfus sistemine bağlıydı. Kişinin TC’sini yazınca tüm ayrıntıları çıkıyordu. Ben de esasen bu biçimde vakıftan ayrılma sonucu verdim. (DUVAR)