TÜGVA argümanlarından Selman Öğüt çıktı: Çok fazla hakaret ediyor

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
TÜGVA argümanlarından Selman Öğüt çıktı: Çok fazla hakaret ediyor Osman Çaklı

Gazeteci Metin Cihan’a TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) hakkında sızdırılan yeni evraklarda Selman Öğüt’ün de ismi çıktı. Evraklarda problemlerin aktarıldığı kısımda Öğüt hakkında TÜGVA üyelerinin rahatsızlıkları açıklandı.

Selman Öğüt’ün daha evvel yayınlanan dokümanlarda 2016 yılında TÜGVA’dan maaş aldığı sav edilmişti. Öğüt’ün TÜGVA’dan bir yılda 60 bin TL ödeme aldığı öne sürülüyor. Cihan’ın paylaştığı yeni evraklarda kayıt altına alınan değerlendirmelerde Selman Öğüt’ün üslubu şikayet konusu olurken, kurum içi irtibat kopukluğundan da kelam ediliyor. Raporda, Selman Öğüt’ün “Vakıfla artık gönül bağım kalmadı yalnızca profesyonel olarak çalışanıyım” dediği belirtiliyor. Ayrıyeten Öğüt’ün yapması gereken bir tertibi yapmadığı bunu öğrencilerin yaptığı söyleniyor.

‘ENES ABİ FARKLI SELMAN HOCA FARKLI SÖYLÜYOR’

TÜGVA üyeleri Selman Öğüt’ten rahatsız olduklarını tabir ederken, Öğüt’ün de vakfın bakılırsavlerini yerine getirmediğinden yakındığı anlatılıyor. Buna nazaran, Tayvan’da yaşanan ve sebebi yazılmayan bir sorun üzerine Selman Öğüt’ün “Bir aydır vakfa söylüyorum lakin vakıf nazaranvini yapmıyor” dediği argüman ediliyor. Vakıf üyeleri, sırf Selman Öğüt’le bağlantı halinde olmalarının alınan kararlarda eksik veya yanlış transfere niye olduğunu rapora yansıttı: “Enes Abi farklı söylüyor, Selman Hoca farklı söylüyor.”

‘ÖĞÜT ÇOK FAZLA HAKARET EDİYOR’

Selman Öğüt ile ilgili var olan sıkıntıların aktarıldığı raporun son kısmında, TÜGVA üyelerinin Öğüt hakkında, “Selman Hoca’ya bir şeyler söylemekten çekiniyoruz. Açık olamıyoruz. Bizleri korkutuyor. Selman Hoca sıkıntılarımıza tahlil bulamıyor. Selman Hoca fazlaca fazla hakaret ediyor. Rencide ediyor” dediği sav edildi. Ayrıyeten raporda, TÜGVA üyesi olduğu belirtilen Mücahit isimli bir şahsa Öğüt’ün “Normal kaidelerde sen atılacaktın ben seni kurtardım” dediğinden ve bu telaffuzların öğrenciler üzerinde olumsuz tesir oluşturduğundan bahsediliyor.