Toplumsal medya fenomeni Pucca’ya ‘erkeklere hakaretten’ mahpus cezası

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Toplumsal medya fenomeni Pucca’ya ‘erkeklere hakaretten’ mahpus cezası ‘Pucca’ takma ismiyle bilinen toplumsal medya fenomeni ve muharrir Pınar Yıldırım, toplumsal medya hesabından yaptığı “O kadar eşcinselli dizi izledim, sinema üstüne sinema bitirdim yok yok yok! Hala erkek denen aşağılık, karaktersiz cinsiyetten hoşlanmıyorum…” paylaşımı niçiniyle ‘halkın bir kesitini toplumsal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ cürmünden 5 ay 18 gün mahpus cezası aldı.

Yıldırım, cezaya Twitter hesabından reaksiyon göstererek şu tabirleri kullandı:

“Zaytung haberi üzere olacak fakat erkeklere hakaret ettiğim için 5 ay mahpus cezası aldım! Kıyaslamaktan nefret ediyorum, bu kadar bayan cinayeti varken önemli misiniz siz ya, erkeğe hakaret mi? Dünyanın en saçma davalarında birinci ona girer yemin ederim. İşin öteki kısmı, her seferinde uyarmamıza (?) karşın dava evrakına tweetin sonunu anlamadığımız bir biçimde ‘erkeklerden hoşlanmıyorum’ diye yazdılar. Umarım bu işin sonunda erkeklerden hoşlanıp hoşlanmadığımdan emin olmak için bana uzman atamazlar. Başıma ne geldiyse erkekler yüzünden geldi! Erkeklere hakaret ne bu biçimde nasıl kırılganmışsınız meğerse.”

6 YILDAN 1 YILA KADAR MAHPUS CEZASI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianamede, Pınar Yıldırım’ın toplumsal medya hesabı aracılığıyla ‘halkın bir kısmını toplumsal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamaya yönelik’ paylaşımlar yaptığının ihbar edildiği açıklandı. Savcılık, Yıldırım’ın soruşturma konusu olan ve 19 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı paylaşımı, aşağılama kastıyla yaptığının anlaşıldığını belirterek, “halkın bir bölümünü toplumsal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” kabahatinden 6 aydan 1 yıla kadar mahpus ile cezalandırılmasını talep etti.

Yıldırım ise tabirinde soruşturmaya husus olan paylaşımı kendisinin yaptığını, o periyot eski eşi Osman Karagöz ile evli olduğunu, eski eşinin Twitter’da kendisini kastederek ‘sabahtan akşama kadar eşcinselli sinema izliyor’ halinde paylaşım yaptığını söylemiş oldu. Yıldırım, paylaşımının buna istinaden olduğunu, karşılıklı atışmalar olduğunu ve bunun haricinde bir maksadı olmadığını, o devirde tweetin reaksiyon almadığını, buradan yanlış bir çıkarım yapıldığını ve suçlamayı kabul etmediğini belirtti.