Telefonla kutlama: De Ketelaere’nin Djokovic’ten ilham alan hareketinin arkasında ne var – Futbol

SeviYorum

New member
19 Eki 2020
1,167
0
0
Telefon kimin için çalıyor? Ne zaman Charles De Ketelaere Kafa vuruşuyla gol atarak Atalanta’yı öne geçirdi. Rakovkutlamak için başparmağını ve serçe parmağını sanki bir ahizeymiş gibi kulağına götürerek bir telefon görüşmesi yapma hareketini taklit etti. Evrensel olarak telefonu gösteren bir jest. Ancak birkaç haftadır spor alanında yayılıyor.

De Ketelaere ve telefon: Djokovic’ten ilham alan kutlama

De Ketelaere’nin en dikkatlilerin bile dikkatinden kaçmayacak jesti de aynı. Novak Djokovic ABD Açık’ta ona karşı kazandığı zaferi kutlamıştı. Ben Shelton. Daha sonra da taklit edildi Lorenzo Musetti, bu sanal konuşmayı hayali bir telefonla tekrarlayan. Peki nerede doğdu? Her ne kadar ilginç görünse de bu hareketin mucidi Ben Shelton’un ta kendisi. Bu nedenle, Djokovic’e bunu yaptığını görmek – o da daha sonra sanki “ara” der gibi telefonu kapatma işareti yaptı – herkese üçüncü turda kendisini zora sokan rakibiyle alay konusu gibi göründü. merkezi olarak ayarlayın Çayırları Temizlemek. Dolayısıyla, telefonu taklit etme kutlamasının doğuşunu gerçekten anlamak için, bu soruyu genç Amerikalı tenisçinin kendisine sormak gerekir.

Nadal: “Djokovic mi? Hayal kırıklığı onu motive etti. Gelecekte Real Madrid’in başkanı olmayı isterim.”

20 Eylül 2023

Shelton: “Telefonun anlamı bu”

Ve Shelton bunu bir basın toplantısında kendisinden açıklama isteyen yurttaşlarına şöyle açıkladı: “Telefon mu? Benim için bu biraz bağlı olduğumu söylemek gibi bir şey. Benim için durum böyle. Florida Üniversitesi’nde antrenman yapan birçok atletizm sporcusuyla çok iyi arkadaşım. Özellikle biri, Grant HollowayÜç yıl üst üste dünya şampiyonluğunu kazanan… bu onun işi. Az önce dünya şampiyonluğunu kazandı, bu yüzden onu tebrik ediyorum.” Kısacası, bir saygı duruşu.

Doping yapan Palomino, Lozan’daki CAS’ta da beraat etti

19 Eylül 2023

Örnekler: Caron Butler’dan Gabriel Jesus’a

Ancak bu kesinlikle ilk kez ortaya çıkmıyor. Bu eylül ayında viral olduysa, telefon jestiyle yapılan kutlamanın kökenleri çok eskilere dayanıyor. NBA’de Caron Butler’ın on yıl önce bunu yaptığını hatırlıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’in defans oyuncusu tarafından ele geçirilme noktasına kadar kesinlikle sembolik bir hale gelmişti. Sergio Ramos bir golün ardından. Tek kişi bu değil: Önce City’de, şimdi de Arsenal’de iz bıraktı Cebrail İsa. Ancak bunlar her zaman oldukça izole vakalar olarak kalmıştı. Djokovic, Shelton’la alay ederek onu küresel bir simge haline getirmeden önce.