Soylu’dan ‘şampanya’ açıklaması: Ben de birinci defa duydum

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Soylu’dan ‘şampanya’ açıklaması: Ben de birinci defa duydum Hürriyet müellifi Ertuğrul Özkök, geçen yıl şampanya yerine gazoz kullanılan, bu yıl ise bir daha şampanya patlatılan Formula 1 yarışıyla ilgili ‘Final Töreni’ndeki bu şampanya nasıl patladı?’ başlıklı bir yazı kaleme aldı. Özkök yazısında şampanya patlatma müsaadesinin şahsen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafınca verildiğini söz etti. Soylu ise Özkök’ü Twitter hesabından yaptığı açıklamayla yalanladı.

Ertuğrul Özkök yazısında şu sözleri kullandı:

“Önceki gün İstanbul’da yapılan F1 yarışının finalindeydim. Klasik merasim yapıldı.

Ve bu kez şampanya olmasa bile Prosecco patlatıldı. Yani bir tıp İtalyan şampanyası.

Mükafatı, TBMM Lideri verdi.

O ayrıldıktan daha sonra birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar köpüklü şarabı patlattılar.

bu biçimdece dış basında da Türkiye’yi tiye alan yazılar çıkmadı.

*

Patlatmama sonucu nasıl alındı bilmiyorduk. Pekala, “Patlatabilirsin” sonucu nasıl alındı?

Bu soruyu dün Formula 1’i Türkiye’de düzenleyen Intercity Lideri Vural Ak’a sordum.

İşte karşılığı…

VURAL Ak, evvel geçen senelerdaki şampanya patlatmama olayını anlattı.

“Bu aslında içki yasağı falan değildi. Türkiye’de bir kanun var. Sportif alanlarda içkiyi övücü ilan yasak. Yani bu kanun uygulanmış.

*

Pekala bu kere nasıl çözüldü?

Beni şaşırtan bir karşılık verdi:

Şahsen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu özel müsaade vermiş. Valilik resmi bir yazıyla F1 idaresine merasimde klasik şampanya seremonisi yapılabileceğini bildirmiş.”

SOYLU: BİRİNCİ KERE DUYDUM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Sn. Ertuğrul Özkök’ün köşesinde, ‘Formula 1 Yarışı ile ilgili kutlama bilgilerinın, İçişleri Bakanı’nın özel müsaadesi ile gerçekleştiği’ tabir edilmektedir. Ben de birinci kere duydum…” tabirini kullandı. (HABER MERKEZİ)