Sevilay Yılman, Korkmaz ile Veyis Ateş içindeki konuşmayı yazdı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Sevilay Yılman, Korkmaz ile Veyis Ateş içindeki konuşmayı yazdı Habertürk müellifi Sevilay Yılman, SBK Holding Lideri Sezgin Baran Korkmaz ile olan görüşmesini bugünkü yazısında paylaştı. Korkmaz’ın, HaberTürk TV sunucusu Veyis Ateş’le yaptığı 12 dakikalık konuşmanın kaydının elinde olduğunu kendisine ilettiğini ve bunun 3 dakikalık kısmını dinlettiğini belirten Yılman, ‘işi halletme’ karşılığında 10 milyon euro istendiğini aktardı.

Ses kaydını dinledikten daha sonra HaberTürk idaresini aradığını söyleyen Yılman “Duyduklarımı teğe bir paylaştım kendileri ile. Lakin bir daha de dayanamayıp üstü örtülü olsa da 10 milyon euro şantajı ima eden bir tweet attım. Ki o tweet’im de fazlaca yerde haberleştirildi” diye yazdı.

YILMAN: KAYDI YALNIZCA BEN DİNLEMEDİM

Kelam konusu ses kaydını kendisinden diğerlerinin da dinlediğini belirten Yılman “Bu ortada Sezgin Baran Korkmaz, Altaylı’ya bu kaydı bana dinlettiğini söylemiş lakin herkes bilmeli ki dinleyen yalnızca ben değilim. Ben de bendilk evvel dinleyen iki bireyden duymuştum aslına bakarsan bu rezaleti” dedi.

Sevilay Yılman ‘Veyis Ateş’in o ses kaydında ne var?‘ başlıklı yazısında, ses kaydına ait şunları aktardı:

Veyis Ateş diyor ki özetle; “Biliyorum canın epeyce acıyor. Her tarafı yakıp yıkmak istiyorsun. Çıkıp her yere konuşmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlıyorum. Hak da veriyorum sana. Sen de eşine, ailene çoluğuna, çocuğuna kavuşmak istiyorsun… hiç bir şey olmamış üzere ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az evvel senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var lakin bu arkadaşlarla işi bilakis çevirmek mümkün…

Bunun üzerine SBK diyor ki; ”Abi ben hukuken aslına bakarsan haklıyım fakat bir daha de sen söyle nasıl olacak?”

Veyis Ateş şöyleki yanıt veriyor; “Önce senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar…”

SBK ise; “Nasıl göstereceğim abi?”

Veyis; “Talep ettikleri meblağı yollayacaksın” diyor.

SBK da; “Abi diyelim yolladım 10 milyon Euro… Pekala ya daha sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak bu biçimde?” diye soruyor…

Veyis de diyor ki bu biçimde: “Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak!”