Sevan Nişanyan Yunanistan’da ‘istenmeyen kişi’ ilan edildi

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Sevan Nişanyan Yunanistan’da ‘istenmeyen kişi’ ilan edildi Yurtdışı seyahatinin akabinde Belgrad üzerinden Yunanistan’da yaşadığı Samos Adası’na dönmek isterken Yunanistan’da ‘istenmeyen insan’ ilan edildiğini öğrenen Sevan Nişanyan, gelişmeleri Youtube yayınında deklare etti.
İki yıldır toplumsal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan ve her pazar “Pazar Sohbetleri” ismi altında Youtube yayını yapan Nişanyan Belgrad’dan yaptığı açıklamada niye istenmeyen kişi ilan edildiği ile ilgili Yunanistan makamlarının ‘devlet sırrı’ açıklaması yaptıklarını söylemiş oldu.
Bu reaksiyonun Türkiye’nin baskısı kararında olabileceğini söyleyen Nişanyan, “Yunanistan’daki makamların son senelerda yaptığı yer isimleri çalışmasına Kuzey Yunanistan’ı da eklemesinden rahatsız olmuş olabileceğini” de lisana getirdi.

‘YUNAN DEVLETİ NE YAPIYOR BU HİSSİNE KAPILMIŞTIR’

Nişanyan Belgrad’dan yaptığı Youtube yayınında Yunanistan’ın sonucuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle lisana getirdi:
“Türkiye’deki yer isimleriyle 10 sene kadar uğraştıktan daha sonra komşu ülkelerle de ilgilenme gereksinimi hissettim. Geçen sene Kuzey Yunanistan’ın ve Bulgaristan’ın yer isimlerini ki bu yer isimlerinin fazlaca büyük bir kısmı Türkçe’dir. Kuzey Yunanistan’daki yer isimlerinin yarısı Bulgarca Yarısı Türkçe’dir. Yunanca şimdi yoktur. Onları da haritaya geçirme muhtaçlığı duydum. Devletler açısından bu mahremine el atmak üzere bir şey. Bunun bir tesiri olduğunu düşünüyorum. Yunan devleti ‘ne yapıyor lan bu’ hissine şiddetle kapılmıştır zira dünyanın bütün bürokratları kardeştir.”