Sedat Peker maksat aldığı Faruk Bildirici’den özür diledi

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Sedat Peker maksat aldığı Faruk Bildirici’den özür diledi Organize kabahat örgütü liderliğinden hakkında arama sonucu çıkarılan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) olan Sedat Peker, gazeteci Erk Acarer üzerinden ortaya attığı tezlere ait tartışmada Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici’yi gaye aldı.

Bildirici, BAE’nin paylaşım yapmasını yasakladığı Sedat Peker’den aldığı ayrıntıları Erk Acarer’in Twitter’dan paylaşmasını eleştirdi ve web sitesinde “Sedat Peker’e aracılık etmek gazetecilik faaliyeti mi?” başlıklı bir yazı yazdı.

‘5 GÜN ÖNCESİNDEN İLETTİM’

Bunun üzerine Sedat Peker, tenkitleri niçiniyle Faruk Bildirici’yi gaye aldı:

Peker şu paylaşımları yaptı: 1-Faruk Bildirici isminde basındaki birtakım tartışmalı yazılarla ilgili kendince karar veren, gazeteci olarak bilinen bir kişi Erk Acarer isimli gazetecinin kendi sayfasında tweetlerimi yayınlayıp bununla ilgili haber yapmasını eleştirmiş. Basındaki Ombudsmanlık…

2- makamına Faruk Bildirici seçilmiş midir ya da atanmış mıdır bilmiyorum. bu biçimde bir unvanı hangi sebeple kendine hak görüyor onu da bilmiyorum…

3-…Birleşik Arap Emirlikleri’nde değil, tüm dünyada yapılan bir uygulama. Birinci söylemek istediğim, Erk Acarer’e yapacağım açıklamaları 5 gün evvelce ilettim. Kullandığım dokümanların, fotoğrafların ve ayrıntıların doğruluğunu bu müddette teyit etti.

4- İkinci söylemek istediğim, benim paylaşımlarımı doğrulayan, erkan yıldırımın daha evvel Singapur’da kumar oynarken yayınlanan fotoğrafta yanındaki kişinin İzmir Aliağa Limanı’ndaki gemi söküm kısmını denetim eden bir kişi olduğunu ortaya çıkaran da habere ekleyen de Erk Acarer’dir

5-Üçüncü söylemek istediğim, akıllı adamları bu dünyada durduracak hiç bir pürüz yoktur. Güvenlik protokolü gereği saldırgan tweetler atmam engellendi. Lakin güvenlik protokolündeki tüzel boşluğu gördüm. Retweet yapmamın pürüz olduğu yazmıyordu. Ben de bu hakkımı kullandım.

6- Erk Acarer’le düne kadar büyük düşmandık. Benimle ilgili epeyce düşmanca yazılar yazdı. Fakat namuslu bir adam, namuslu bir gazeteci. Gösterdiğim duruşa ve dirence hürmet göstermiş olacak ki suikaste uğrama riskim olduğu biçimde, iade edilmem için basında…

7-…da çıktığı üzere ülkemiz tarafınca bulunduğum ülkeye akıl almaz teklifler yapıldığı biçimde, verdiğim kelam üzerine bildiklerimi anlatabilmem için Twitter üzerinden bu biçimde bir haber gerçekleştirdi. 15-20 sene daha sonra geçmiş yakın tarihimiz şu biçimdeydi denilerek yazılan…

8-…kitaplarda Erk Acarer onurlu duruşuyla yazılırken Faruk Bildirici ve şahsıma olan kinlerinden dolayı ona takviye çıkanlar, Z jenerasyonundaki gençlere “Cebindeki telefonu çıkar” diyen yaşlı dayılar üzere yazılacaklar. Faruk Bildirici basındaki…

9-…Ombudsman makamının hakkını veren bir kişi olsaydı Sayın Hürmet Öztürk’ün İçişleri Bakanı süslü süleymanın danışmanlarının akrabaları yeterli yerlere terfi ediliyor haberinden daha sonra doncu süleymanın değil bir gazeteciye, hiç bir vatandaşa söylenmeyecek…

10-… usuldeki tehditvari saygısız sözleriyle ilgili Ombudsmanlık bakılırsavini hatırlayıp, haber yapıp Hürmet Öztürk Beyefendi haklıdır sıkıntısı. Lakin bunlarda nerede o yürek? Düşman derecesinde olduğumuz…

11-…Erk Acarer’in bu namuslu halini Z nesli gelecekte hürmetle anarken Faruk Bildirici üzere şahısları ise nasıl anacaklarını daima birlikte nazaranceğiz.”

ACARER: MESLEK BÜYÜĞÜM

Erk Acarer ise bunun üzerine Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Bu bilgiler için @sedat_peker e epey teşekkür ederim. Bunlara vurgu bile ‘iktidar ile anlaştı’ tartışmasına noktadır. Şunu da yeniden belirtmek isterim; tenkitlerin ve meslek büyüklerimin başımın üstünde yeri var. Elimizi birlikte taşın altına sokup, kardeş bir Türkiye kuracağız!”

PEKER: ÖZÜR DİLERİM

Akabinde Sedat Peker de Twitter’dan Bildirici’yi de etiketleyerek bir özür iletisi yayınladı: “Yaşadığım kaidelerin üzerime yüklediği epey gerginlikten dolayı gazeteci Sayın Faruk Bildirici’yi eleştirirken nezaket hududunu biraz aşmış olabilirim. Bu yüzden kendisinden özür dilerim. Erk Acarer’e haksızlık yapıldığına inandığım için bu biçimde davrandım. @farukbildirici”

ÜMİT KIVANÇ’IN TENKİTLERİNİ DE PAYLAŞTI

Peker ondan sonrasında, Faruk Bildirici’yi amaç almasını eleştiren Ümit Kıvanç’ın tweetlerini de paylaştı. Kıvanç Twitter hesabından şunları yazdı:

“Sedat Peker’in Faruk Bildirici hakkında söylemiş oldukleri hayli yakışıksız. Faruk’un hususa ne cins mesleksel korkuyla yaklaştığını anlayamıyor haliyle. Erk Acarer’in niçin yapan ve örnek halla, “eleştirileri dikkate alıyorum” olgunluğu gösterdiğini anlamaya çalışsaydı bari.

Peker’in kalkıştığı işin ciddiyetini, değerini ve fazlaca şeyi göze almayı gerektirdiğini anlayabiliyoruz. Bugünkü uğraşını, geçmişteki günahlarından ötürü geçersiz saymadan izliyoruz. Fakat bu “her şeyin üstündeyim, kimi istersem harcarım” haline pabuç bırakılmaz.

Peker galiba şunu ayırt edemiyor: Makam ve iktidar sahibi kimselere meydan okumak diğer, muktedirlere karşı korunmasız, öbür kurallarda kendisinin kolaylıkla harcayabileceği, “susturabileceği” savunmasız bireyleri aşağılamak öteki.

Peker bin türlü kirli işin ortasındayken Faruk gazetecilik yapmaya çabalıyordu. “Ombudsman” pozisyonundan konuşmasını yadırgamıyorsak niçini ve desteği var. Nasıl Peker’in bildiği, bizim aklımızın ermediği işler var ise, onun da aklının ermediği, lisan uzatamayacağı şeyler olmalı.

Erk Acarer’in aktarıcılığını yanlış bulmuyorum. Hem bu biçimde, birkaç taraftan netameli işe kalkışmadaki hamaseti tıpkı vakitte tenkitler karşısında takındığı yapan hal için kendisini tebrik ederim. Bu değişik olayı gazetecilik açısından tartışmamız da ayrıyeten yararlı.”

(HABER MERKEZİ)