Safura Gülistan cinayetinde 4 tutuklama

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Safura Gülistan cinayetinde 4 tutuklama İstanbul Kartal’da 26 Ocak günü öldürülen 38 yaşındaki Safura Gülistan cinayetiyle ilgili adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 4’ü tutuklanırken, 3’ü ise isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı.

Çarşamba günü polisi arayan Safura Gülistan’ın kayınpederi Galip Gülistan, gelinini öldürdüğünü söyleyerek ihbarda bulunmuştu. Olay yerine giden polis grupları Galip Gülistan gözaltına almıştı. Safura Gülistan’ın iki çocuğunun psikolog eşliğinde alınan tabirlerinde “Hep bir arada toplanmışlardı. Annemden bahsediyorlardı. Bu sırada babam ağlıyordu. daha sonra bizi dışarı çıkardılar” biçiminde konuşmaları üzerine polis, öbür şüphelilerin de olabileceği ihtimaliyle incelemesi derinleştirildi.

Cinayet Ofis Amirliği tarafınca başlatılan soruşturma kapsamında 7 kuşkulu gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen 7 kuşkulu savcıya tabir verdi. Savcılık ortalarında Galip Gülistan’ın da bulunduğu 4 şüpheliyi tutuklama talebiyle, öbür 3 şüpheliyi ise isimli denetim uygulanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, sorgularının akabinde 4 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verirken 3 kuşkulu isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı. (DHA)