Saadettin Tantan’ın katıldığı programda Tantan’a azapçı suçlaması

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Saadettin Tantan’ın katıldığı programda Tantan’a azapçı suçlaması Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, katıldığı canlı yayında T24’ten Gökçer Tahincioğlu’na konuşan eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün azap argümanlarını değerlendirirken kendisinden daha sonra yayına katılan gazeteci Orhan Gökdemir ise Tantan’ı ‘işkenceci’ olmakla suçladı.

KRT’deki Olağan İşler programına katılan Saadettin Tantan eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün azap tezlerini değerlendirirken “PKK istihbarat elemanı diye yurtdışına giden Kürt kimliğindeki insanları öldürdü ve gömdürdü” tabirini kullandı. Tantan, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi cinayetler’ açıklaması hakkında ise “Korku iklimi yaratmak iktidar sahiplerine yarar” tabirlerini kullandı.

Tantan’dan daha sonra programa katılan gazeteci Orhan Gökdemir ise Tantan’ı ‘işkenceci’ olmakla suçladı.

Gökdemir, “Sadettin Tantan 12 Eylül’dilk evvel epeyce muktedir bir emniyet müdürüydü. bu biçimde Ulusal Selamet Partisi’ne yakın olduğu söyleniyor. Beyoğlu’nda birinci hortumlu operasyonları o başlatmıştı. Yerleri basar güzeline gitmeyen insanları hortumla döverdi” dedi.

Tantan’ın bu niçinlerle sürgün edildiğini söyleyen Gökdemir, “O sürgün yerlerinden birisi Giresun. Ben bu biçimde lise ikinci sınıftaydım. 79’dan kelam ediyoruz. Ben hayatımın birinci azap tecrübesini Tantan’ın emniyet müdürü olduğu vakit Giresun’da yaşadım. Sahra telefonu; yani çevirdiğinizde elektrik veren aleti birinci bu biçimde gördüm. Azap var ve yalnızca Mehmet Eymür yapıyormuş üzere davranmamak lazım. Giresun Emniyet Müdürlüğü’nde ve tüm karakollarda azap yaygındı. İşkencecinin, işkenceyi önlenmesi diye bir şey kelam konusu değil” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)