Rektörlükten 5 ay daha sonra yazı: Can Candan, Erkan Baş paylaşımı niçiniyle misyondan uzaklaştırılmış

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Rektörlükten 5 ay daha sonra yazı: Can Candan, Erkan Baş paylaşımı niçiniyle misyondan uzaklaştırılmış Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca atanan Rektör Prof. Dr. Naci İnci tarafınca nazaranvden alınan akademisyen Can Candan’a vazifeden alınmasından 5 ay daha sonra rektörlükten bir yazı gönderildi.

Yerleşkeye girişleri yasaklanan Candan, yazının detaylarını toplumsal medya hesabından paylaştı. Kendisine açılan soruşturmanın niçininin TİP Genel Lideri Erkan Baş’ın tweetini alıntılayarak paylaşması olduğunu söyleyen Candan, rektörlüğün 29 Aralık’ta kendisini savunmaya çağırdığını duyurdu.

Candan savunma çağrılmasıyla ilgili “Bu yazıyla 29 Aralık günü beni birinci sefer soruşturmaya davet ediyorlar. Beş buçuk ay evvel yürütmedikleri, sonuçlandırmadıkları ancak haksız, hukuksuz olarak vazifeden alınma niçinim olarak gösterdikleri soruşturmayı artık yürütmeye çalışıyorlar. niye mi? Zira açtığım dava sürecinde üst mahkeme nerede soruşturma evrakları dedi” tabirlerini kullandı.

“Madem soruşturma yapmadınız, nasıl misyondan alınma niçini olarak yürütmediğiniz, sonuçlandırmadığınız soruşturmayı kullanır, beni ve öğrencilerimi mağdur edersiniz?” diyen Candan, “Peki, soruşturmaya sebep gösterdiğiniz paylaşıma ne demeli? Bir haber portalında çıkan ve alıntıladığım (bana ilişkin olmayan) kelamları tırnak içine alarak Twitter’da paylaşmam… Erkan Lider, söylemiş olduklerini bir haber portalından alıntıladım bak neler oldu” diye yazdı. (HABER MERKEZİ)