Prof. Özcan: Son 3-4 aydır ağır bakımlar dolu

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Prof. Özcan: Son 3-4 aydır ağır bakımlar dolu Korona virüsü salgınında Türkiye’deki hadise ve vefat sayılarında azalma yaşanmazken erişkin ağır bakım doluluk oranı yüzde 68’i buldu. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zekai Tahir Burak ek binasındaki Covid-19 Ağır Bakım Ünitesi’nden sorumlusu Prof. Ayşe Özcan ise şu anda hastanedeki tüm yatakların dolu olduğunu söylemiş oldu.

Özcan, “Son 3-4 aydır tam dolu biçimde devam ediyoruz. Son 1,5 aydır hasta seyrinde bir değişiklik oldu. Hastaların yaklaşık yüzde 50’si aşısız, kalan yüzde 50’si de yaşlı ve 2 doz aşısını olup ek dozunu olmamış hastalar” diyerek aşı olma davetinde bulundu.

Prof. Ayşe Özcan

Özcan, kendi etrafındaki her insanın aşı olduğunu belirterek, “Yatan hastalarımızdan da aşı olmayanların hepsi çıktıkları sırada, aşı olma sonucunı vermiş oluyor. Aşı konusunda hiç bir tereddüdümüz yok. Son olarak 16 yaşındaki çocuğuma da aşı yaptırdım. Korunmanın öteki bir yolu olduğunu düşünmüyorum. Hele çocukları denetim etmek epey sıkıntı. Ne kadar ‘maskeni çıkarma’, ‘uzak dur’ desem de bunların kâfi yarar sağlayacağını düşünmüyorum. Çocuğumu koruyabilmek için tek çıkış yolunun aşı olduğunu düşündüm. Ve tereddütsüz yaptırdım. Oğlum BionTech aşısı oldu. Zira okullar açıldı. beraberlik arttı. Bu niçinle elimizdeki tek koruyucunun aşı olduğunu düşünüyorum. Tüm bilim dünyası bu biçimde düşünüyor. Bundan dolayı aşı olunması gerekiyor” tabirlerini kullandı. (DHA)