Palu ailesi davası bitti: 6 bireye ceza verildi

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Palu ailesi davası bitti: 6 bireye ceza verildi Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 13 yıl evvel kaybolan Meryem Tahnal’ın öldürülmesine ait kamuoyunda “Palu ailesi” olarak bilinen ve haklarında verilen karar yol kusuru nedeni öne sürülerek üst mahkeme tarafınca bozulan 6 kişinin bir daha yargılandığı davada karar verildi.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar suça sürüklenen çocuk F.P. ve Havva Palu ile tutuklu sanıklar Ayşe Palu ve Emine Ustael hazır bulundu. Tutuklu sanıklar İsa Palu ve Tuncer Ustael ise Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Mütalaasını yine eden cumhuriyet savcısı, sanık Havva Palu’nun kızı Meryem Tahnal’ın öldürülmesi aksiyonuna iştirak ettiği konusunda güçlü kabahat kuşkusu bulunması niçiniyle tutuklanmasını talep etti.

Duruşmada, sanık ve avukatların temele ait beyanda bulunmasının akabinde mahkeme heyeti sonucunı deklare etti.

Heyet, sanık Tuncer Ustael’i, “canavarca hisle yahut eziyet çektirerek ve üstsoy yahut altsoydan birine ya da eş yahut kardeşe karşı” taammüden öldürme hatasından ağırlaştırılmış müebbet, “hürriyeti mahrum kılma” hatasından 4 yıl, “kredi kartının berbata kullanılması” kabahatinden 3 yıl olmak üzere toplam 7 yıl mahpus ve 100 lira isimli para cezasına çarptırdı.

Sanık Emine Ustael’i “kasten öldürmeye yardım etme” hatasından 12 yıl 6 ay mahpusa mahkum eden heyet, Havva, İsa ve Ayşe Palu’yu, “kasten öldürmeye yardım etme” ve “hürriyetin kısıtlanması” cürümlerinden 14 yıl ikişer ay mahpusa mahkum etti.

Heyet, F.P’ye kabahatin işlendiği tarihte yaşı küçük olduğu için 8 yıl 4 ay mahpus cezası verdi.

NE OLMUŞTU?

Körfez ilçesinde yaşayan Meryem Tahnal 2008’de, kızı Melike Tahnal da 2009’da kaybolmuş, polis grupları kayıp şahısların bulunması için çalışma başlatmış lakin rastgele bir bulguya ulaşılamamıştı. Kocaeli ve Sakarya’da yapılan hafriyat çalışmalarında da bulguya rastlanılmaması üzerine çalışmalar durdurulmuştu.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama sonunda, sanık Tuncer Ustael, Meryem Tahnal’a yönelik “canavarca hisle yahut eziyet çektirerek ve üstsoy yahut altsoydan birine ya da eş yahut kardeşe karşı taammüden öldürme” kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet, “hürriyeti mahrum kılma” cürmünden 4 yıl, “kredi kartının berbata kullanılması” cürmünden 3 yıl olmak üzere toplam 7 yıl mahpusla cezalandırılmıştı.

Emine Ustael ile Havva, İsa ve Ayşe Palu, “kasten öldürmeye yardım etme” kabahatinden 12 yıl altışar ay mahpusa mahkum edilmişti.

F.P, hatanın işlendiği tarihte yaşı küçük olduğu için 8 yıl 4 ay mahpus cezası verilmesi sonucuyla tahliye edilmişti.

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, lokal mahkemenin sonucunı, sanıkların tıpkı avukat tarafınca savunuldukları için yargılamada metot kusuru yapıldığı nedeni öne sürülerek bozmuş, sanıklar Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar hakim karşısına çıkmıştı.

Evvelki duruşmada cumhuriyet savcısı tarafınca açıklanan mütalaada, tutuklu sanık Tuncer Ustael hakkında ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası, öbür 5 aile üyesi hakkında ise 16 yıldan 23 yıl altışar aya kadar mahpus cezası talep edilmişti.

CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDILAR

Körfez’de 2008 yılında Meryem Tahnal ve küçük kızı Melike Tahnal’ın kaybolması ile ilgili takipsizlik sonucuyla kapatılan belgenin tekrar açılmasıyla başlayan soruşturmada kayıp Meryem Tahnal’ın babası Harun Palu, annesi Havva Palu, ağabeyi İsa Palu, kardeşleri Fatih Palu ve Ayşe Palu Kocaeli’de Palu ailesinin eniştesi Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael ise yaşanan olayla ilgili İstanbul’da katıldıkları bir televizyon programında canlı yayındayken gözaltına alınmıştı.

SAVUNMALAR

Hakkında yöntemsiz meyyit gömme sebebi öne sürülerek dava açılan Havva Palu evvelki duruşmalarda yaptığı savunmasında, “Bu duruma beni düşüren kardeşlerim Y.Ş. E.T. ile yeğenlerim E.T. ve E.T.’dir. Bizim üzerimize cinleri musallat ettiler. Bunun üzerine Tuncer Ustael bize yardım için yanımıza geldi. 2008 yılından daha sonra birlikte kalmaya başladık. Kardeşlerim bize kaygı verdiler, “Sizi öldürürüz, bizim adamlarımız var” dediler. Tuncer’de bize, “Dua edin bunların palavrası ortaya çıksın” dedi fakat biz dua edemedik. Cinlerin bize musallat olmalarını engellemek için kendisi dahil herkese ispirto içirdi. Melike ispirto içince başı döndü. Tuncer, Melike’nin öldüğünü söylemiş oldu. Bunların olduğu sırada M.G.’nin konutunda kalıyorduk. Tuncer Melike’yi aldı götürdü bilmiyorum Melike benim torunum onu ben gömmedim. Meryem’de kızım oda gitti. İkisinin de geleceğini düşünüyorum. Allah istedikten daha sonra meyyit dirilir gelir. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Havva Palu, “Tuncer, konutta kaldığımız müddette bizi başka odalara koydu birbirimizden haber alamdık ve bizi aç bıraktı. Açlıktan sağlıklı düşünemez oldum. Kocaeli’nde yaşarken bize cinlerin musallat olduğunu söylemiş oldu. Ben cinleri sivrisinek biçiminde gördü. Kur’an okuyup dua ediyorduk, duvarları kırdık lakin cinlerin gelmesine pürüz olamadık konutu terk ettik. Y.Ş.’nin ailesi bize fazlaca eziyet etti. Hatta konutumuzu yakmaya çalıştılar, çarşaflı insanları vardı kalabalıklardı” diye konuştu.

Sanık Ayşe Palu şöyleki savunma yaptı:

“Babam hariç hepimiz birebir meskende yaşıyorduk. Tuncer, şifa bulmamız için kendi dahil hepimize ispirto içirdi. Ben Melike’nin içtiğini görmedim daha sonra Melike’nin yanına gittim ağzından köpük geliyordu. Öldüğünü anladık. Annem yıkadı çabucak sonrasında meskenin biraz uzağına ırmak kenarında bir ağacın tabanına gömdük. Komşularımız bize cinlerin musallat olduğunu söylemiş olduler. Cinleri gördük, kimi vakit kapılar zaten açılıp kapanıyordu kimi vakit de cinler bize su atıyordu. Tuncer, ağacın tabanını kazdı ve Melike’yi içine koydu. Gömdüğümüz yer mezarlık değildi. niçinini bilmiyorum Tuncer bizi dövüyordu ve aç bırakıyordu. İstanbul’daki konutunda kaldığımızda benim karnım şişti. Doktora götüreceğim diye beni bir toprağa gdolayıp, bana tecavüz etti ve benim bun isteğim yoktu.

‘ANNEM ve AYŞE’NİN TABİRLERİ YALANDIR’

Annesinin ve Ayşe Palu’nun yapmış oldukları savunmaları yalanlayan sanık Emine Ustael şunları söylemiş oldu: “2006 yılında babam, Meryem’in eşi Ahmet Tanhal’ı öldürdü. Biz bu biçimdelarda İstanbul’daydık. Babamın yakını Y.Ş. Emine Tanhal’ı, bizi ve annemi öldürmekle tehdit ediyordu. Biz de Tuncer ile anneme sahip çıktık. Annem ve Meryem bizim yanımızda kalmaya başladı. Meryem daima Tanhal’lar ile görüşüyor ve bizi onlara ispiyonluyordu. Baskıdan kurtulmak için Kocaeli’ne geldik ve otomobilde yaşamaya başladık. Y.Ş. bizi takip etti. bir gece Meryem otomobilden indi ve gitti tekrar gelmedi. daha sonra Ferizli ilçesi Kuzca köyünde yaşamaya başladık. Melike Tanhal’ı annemden istediler annem ve Ayşe’nin tabirleri palavradır. Ben Melike’yi meyyit görmedim Melike ölmedi. İspirto olmadı. Ayşe ve annem baskı altında palavra söylüyorlar. Ben görmedim ve suçlamaları kabul etmiyorum.” (AA-HABER MERKEZİ)