Olena Özbek: Avrupa bizi yalnız bıraktı şu an tarih yinelanıyor

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Olena Özbek: Avrupa bizi yalnız bıraktı şu an tarih yinelanıyor Hasret Kara

İZMİR –
NATO, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin, Rusya karşısında Ukrayna’yı yalnız bıraktığını lisana getiren İzmir Ukraynalılar Derneği Lideri Olena Özbek, “Aynı durumu İkinci Dünya Savaşı’nda da yaşadık. Polonya işgal edilirken, tüm Avrupa sustu. Askerler ne vakit, onların meskenine girerse bu biçimde harekete geçecekler. Şu an tarih yenidenlanıyor” sözlerini kullandı. Özbek, “Savaşı bir an evvel durdurmamız lazım” dedi

‘BİRÇOK KENTTE GAYRET DEVAM EDİYOR’

Şu an Ukrayna’da babasının, kardeşinin, arkadaşlarının ve akrabalarının bulunduğunu lisana getiren Özbek, ailesinden haber aldığını lisana getirerek Ukrayna’daki son durumu kıymetlendirdi: “Ben sizin televizyonlarınızı izleyemiyorum. Hem vaktim yok tıpkı vakitte epey fazla palavra haber bulunuyor. Haberlerde daima o kent alındı, bu kent alındı deniliyor. Bunlar Rus propagandasının ayrıntıları. Genelkurmay bu biçimde bir bilgiyi doğrulamıyor. Biroldukça kent için çabalar devam ediyor. Ruslar, pek bir şehiri almadılar. Şu an her yerde çatışmalar devam ediyor. Biz oradaki askerlerden doğrulayıp bilgi alıyoruz.”

Ukrayna’da yaşayan arkadaşlarının, orduya katıldığını belirten Özbek “İzmir’de yaşayan bir arkadaşımın akrabası Yılan Adası’nı savunurken şehit oldu. Asıl savaş, 2014’te başladı. Benim sınıf arkadaşlarım bu biçimde askere gittiler ve hala da gitmeye devam ediyorlar” tabirlerini kullandı.

NATO, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin, savaşa olan hallerinin etkisiz olduğunu lisana getiren Özbek yalnız bırakıldıklarını tabir ederek “Biz yalnız kalacağımızı bekliyorduk. Lakin son ana kadar takviye goreceğimize inanıyoruz. Tıpkı durumu İkinci Dünya Savaşı’nda da yaşadık. Polonya işgal edilirken, tüm Avrupa sustu. Askerler ne vakit, onların meskenine girerse bu biçimde harekete geçecekler. Şu an tarih yenidenlanıyor” dedi.

‘UKRAYNALILAR VEFATA KADAR SAVAŞACAK’

Ukrayna’nın başşehri Kiev’deki, sivillere hükümet tarafınca silah verildiğini belirten Özbek, “Askere katılmak isteyen herkes için bu biçimde müdafaa birlikleri oluşturuldu. Her semtte, her bölgede. Onlara gidip başvuranlar silah alıp savunabiliyorlar. Olması gereken de bu aslına bakarsan. Oradaki birden fazla Ukraynalı konutları için vefata kadar savaşacak” diye konuştu.

Ukrayna Devlet Lideri Volodamir Zelenski’nin, Rusya’ya diplomasi davetiyle Belarus’ta üst seviye görüşme talebi Rusya tarafınca kabul edildi. Görüşmeye Ait değerlendirmelerde bulunan Özbek, “Umarım bizim koşullarda bir diplomasi sağlanır. Zira Rusya, Ukraynalıların kuvvetli bir yanıt verdiğini görür görmez muhtemelen kabul etti ancak şu an kendi kaidelerini kabul ettirmeye çalıştıracak. Umarım, Zelenski yanlışsız karar alıp hakikat kaidelerde kabul eder diye umuyoruz” dedi.

‘ÇİN RUSYA’YI PARÇALAYACAK’

Çin’in Rusya’ya verdiği takviyesi de kıymetlendiren Özbek, “Benim kendi görüşüm, Putin bu biçimde devam ederse Rusya dağılmaya başlayacak. Şu an bir biçimde anlaşmak zorunda. Dağılmaya başladığı vakit birinci olarak Çin aslına bakarsanız onu parçalayacak. Zira Çin, Rusya’nın biroldukca yerini satın aldı” diye konuştu.

ABD Lideri Joe Biden’ın, Rusya ‘ya karşı yapmayı planladığı yaptırımlara da değinen Özbek, ”Öncelikle bütün ülkeler, Rusya ile sonu kapatmalı. Başta doğalgaz ve petrol mamüllerine ambargo uygulanması gerekiyor. bu biçimde savaş çabucak durur. Zira Rusya’da, diğer bir para akışı kelam konusu değil. İktisadı yok. Avrupa Rusya’yı beslediği sürece kimse inançta kalmayacak” tabirini kullandı.