Michael Bloomberg Belediye Başkanı olarak Andrew Cuomo'yu destekliyor

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,488
0
0
Michael Bloomberg Belediye Başkanı olarak Andrew Cuomo'yu destekliyor
Eski Belediye Başkanı Michael R. Bloomberg Salı günü yaptığı açıklamada, New York Belediye Başkanı yarışında eski Vali Andrew M. Cuomo'yu desteklediğini ve Bay Cuomo'nun yarıştaki birçok Demokratik aday tarafından arandığını doğruladığını duyurdu.

Bir açıklamada, Bay Bloomberg, özellikle koronavirüs pandemi sırasında ofisten ayrıldığından beri şehir savaşını gözlemlemenin zor olduğunu ve Bay Cuomo'nun belediye başkanı için en iyi seçim olduğunu söyledi. Bay Cuomo'yu “pragmatist” olarak nitelendirdi ve Laguardia havaalanını yeniden inşa etmek için çalışmalarını övdü.

“Belediye başkanı yarışındaki alanın büyüklüğü ile,” dedi Bloomberg, “yönetim deneyimi ve hükümet bilgisi diğeri üzerinde olan bir aday var: Andrew Cuomo.”

Uzun bir süre, Bay Bloomberg demokratik adaylara yardım etmek zorunda. 2018'de orta düzeyde güçlü geçirdi, Başkan Joseph R. Biden Jr. 2024'te 20 milyon ABD Doları verdi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris yönetiminde 4 dolarlık 50 milyon ABD doları girdi.

Ancak New York'taki ana düzeyde belediye başkanı adaylarını desteklemekten ve Bay Cuomo'yu daha dikkat çekici hale getirmekten büyük ölçüde kaçındı.

Bay Bloomberg'in yarışın son iki haftasında Bay Cuomo'yu, Stad kampanyasını onunla tırmanarak desteklemeye devam etmek isteyip istemediği hemen belli değildi. Düşüncelerine aşina olan bir kişiye göre, Bay Bloomberg'in Bay Cuomo ile müttefik bir gruba katkıda bulunması bekleniyor.

Birçok ılımlı seçmen, Bay Bloomberg'in üç dönemine bakmayı sever ve mevcut belediye başkanı Eric Adams'tan daha iyi liderlik niteliklerine sahip olabilecek bir adayla ilgilenir.

Bay Cuomo, kampanyasını, yaşam kalitesiyle ilgili endişelerle bağlantılı bir krizden önce şehre yardım eden en nitelikli aday olduğu fikrine odaklandı ve Bay Bloomberg'in değerlendirilmesi yardımcı olabilir.

Onay ayrıca bazı kararsız seçmenleri ikna edebilir, Bay Cuomo'nun pandemi ele alması konusunda eleştirilebilir veya muhtemelen 2021'de New York valisi olarak istifasına yol açan cinsel taciz konusundaki skandalıyla ilgili endişeleri olabilir.

Columbia Üniversitesi'nde siyaset bilimi profesörü ve Bay Bloomberg'in eski danışmanı Ester R. Fuchs, onayın seçmenleri Bay Cuomo hakkındaki çitteki seçmenleri etkileyebileceğini söyledi.

“Bloomberg, Cuomo için birincildeki en kritik ve en önemli onay.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Şehre etkili bir şekilde bakan ılımlı seçmenler için bir mühür.”

Bay Cuomo, 24 Haziran'da Demokratik alan kodundan önce anketler yaptı. Fakat Queens'in bir yasa koyucusu ve Demokratik bir sosyalist olan Zohran Mamdani'nin şaşırtıcı derecede güçlü bir meydan okumasıyla karşı karşıya kaldı.

Bay Mamdanis'in kampanyası yaptığı açıklamada, “Andrew Cuomo'daki milyarderlerin, kırık statüde tutacağını bildikleri için konsolide olduğunu” söyledi.

“New York, Zohran Mamdani'nin arkasında toplanıyor çünkü işçilerin ilk etapta koyduğu yeni nesil liderliğe hazırlar.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “24 Haziran'da siyasi kuruluşu şok edeceğiz ve hepimizin karşılayabileceği bir şehir kazayacağız.”

Onay, Perşembe günü ikinci ve son aday tartışmasından iki gün önce gerçekleşir. Temsilci İskenderiye Ocasio-Cortez geçen hafta Bay Mamdani'yi onayladı ve anketler yarış daralmasını gösteriyor.

Bay Bloomberg, Bay Cuomo'nun “ideolojik veya parti siyasi savaşı ile uğraşmak yerine sorunları çözmeye odaklandığını” söyledi.

Bay Bloomberg ve Bay Cuomo'nun on yıldan fazla bir süre önce göreve örtüştüklerinde gergin bir ilişkileri vardı. Diğerini ve diğerinin egosunu ve diğerinin şık ve maddesini özel olarak yönlendirdiler.

Açıklamada, Bay Bloomberg geçmişine atıfta bulundu ve yarışta “mükemmel bir seçim” olmadığını söyledi.

Bloomberg, “Hikayenin belediye başkanı ve valiler arasında sonsuz sürtünme örnekleri var.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Belediye binasındaki 12 yıl boyunca dört New York valisi ile görev yaptım ve Cuomo da dahil olmak üzere herkese farklılıklar yaşadım. Ama aynı zamanda bir rehber ve yönetici olarak güçlü yönlerini de biliyorum.”

Bay Bloomberg'in bazı müttefikleri, kızı Emma Bloomberg de dahil olmak üzere Bay Cuomo belediye başkanına bağışta bulundu ve bu da eski belediye başkanının açıklamada bir onay alabileceğini belirtti.

Belediye Başkanı adayları ile yapılan bir dizi röportajda, birçok Bay Bloomberg, yönetimi sırasında, yönetimi sırasında durdur ve serbest polis çalışmalarında bir artış da dahil olmak üzere, kaydının bir kısmını eleştirmiş olsalar bile yönetici olarak övüldü.

Bay Mamdani, Bill de Blasio'nun hayatındaki en iyi belediye başkanı olduğunu ve Universal Front Yard'ın Bay de Blasios'un uygulanmasını övdüğünü söyledi. Bay Cuomo, Bay Bloomberg'in “şehrin en etkili yöneticisi” olduğunu söyledi.

Bay Bloomberg, Bay Adams'ı destekledi, Eylül 2021'de son belediye başkanı yarışında destekledi ve ofise hazırlanırken ona tavsiye verdi. Bununla birlikte, Bay Adams'ın ilk görev süresi, belediye başkanının Demokratik İlköğretim Okulu'nu yönetmesine ve Kasım ayında genel seçimlerde bağımsız olarak koşmasına neden olan tartışmalar ve skandallarla şekillendi.

Bir açıklamada, Bay Cuomo, Bay Bloomberg'in savunuculuğu tarafından “onurlandırıldığını” söyledi ve onu “New York'un seçkin devlet adamı” olarak nitelendirdi.

“Sabit elinin altında ve güçlü yönetimi ile New York City, ülkenin en iyi yönlendirdiği şehirdi ve liderliği o zamandan beri her gün çok özlendi” dedi.