Metronun hafta sonu problem çözücüsü pazar günlerini nasıl geçiriyor?

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,489
0
0
Metronun hafta sonu problem çözücüsü pazar günlerini nasıl geçiriyor?
Pazar günleri metroya binen New Yorklular Jose LaSalle adını bilmiyor olabilir ama onu turuncu güvenlik yeleğiyle görmüş olabilirler.

55 yaşındaki Bay LaSalle, şehrin metro ve otobüslerini denetleyen Büyükşehir Ulaşım Otoritesi'nde hafta sonu yönlendirmeleri ve koordinasyondan sorumlu müdür yardımcısıdır. Bu, gecikmeler ve hizmet kesintileri olduğunda tren istasyonlarında müşteri şikayetlerinin giderilmesinden ve ele alınmasından kendisinin sorumlu olduğu anlamına gelir. Ofiste “Hafta Sonu Nöbetçi Çarı” olarak biliniyor.

Brooklyn'in Greenpoint semtinde büyüdü, ancak şimdi New York City Transit tren kondüktörü olan eşi Janet Rosario (56) ile birlikte Manhattan'ın East Village'ında iki yatak odalı bir dairede yaşıyor.

YANLIŞLIK YOK. AMA: Gevşek. Tatilde olmadığım her pazar sabah 5.30'da uyanırım. Uyanır uyanmaz Slack'i kontrol etme alışkanlığım var. Hizmet çeşitliliği ve hazırlanabileceğim şeyler arıyorum. Müşterileri etkileyen her şeyi (bir darboğaz veya seyahat sürelerinin etkilenmesine neden olabilecek herhangi bir şey) inceliyorum.

Breville espresso makinemi açtım, Görgü Tanığı Haber Kanalı 7'yi açtım ve evden 6:15'te çıkabilmek için duş almaya başladım. O zaman mobilim. Sabah 7'de ilk durağıma yetişmeye çalışıyorum. Müşteri tarafında kafa karışıklığının fazla olduğu bir yere gitmek istiyorum. Bu genellikle bir metro istasyonudur ancak aynı zamanda bir otobüs durağı da olabilir.

GÜVERTE, ATLATMA Her zaman bir şeyler ortaya çıkar. Bir boksör gibi eğilip sola kaçmanız, sonra sağa kaçmanız gerekiyor. Ve sen ancak takımın kadar iyisin, bu yüzden bana vurulmamak için eğilmeme yardımcı olacak pek çok iyi takım arkadaşım var. Son zamanlarda bu ameliyatları Coney Adası'nda yapıyoruz, bu yüzden önce oraya gideceğim, sonra şehre döneceğim, ama sonra bir şey bizi Queens'e çağırabilir. Dikkatimi her şeyin verimli çalışmasını sağlamak istediğimiz tren istasyonlarına ve otobüs duraklarına çeviriyorum. Bazı durumlarda bunlar, gözden geçireceğimiz planlı konulardır. bazı durumlarda planlanmazlar.

ÇOK DİLLİ Bir yere geldiğimde insanların müşteri deneyimini nasıl geliştirebileceğimizi bulmaya çalışırım. Eğer gerçekten bir sorun varsa, iki, üç saat, yarım gün aynı yerde kalabilirim.

Queens'te Engelli Amerikalılar Yasası ile ilgili erişilebilirlik sorunları olan büyük bir proje üzerinde çalıştık. Pek çok tren istasyonu etkilendi: Queens Plaza, Roosevelt Bulvarı. Queens'ten Manhattan'a gidemediğiniz bir durum vardı, bu yüzden müşterilerin 7 trenden inip aşağıya inip Manhattan'a giden başka hatlara gitmelerini sağlamak için çok çaba harcadık.

N hattında beş dakika uzaklıktaki bir tren istasyonuna otobüs ve yaya transferimiz vardı. Queens'in benzersiz demografik yapısına sahip olması nedeniyle duyuruların İngilizce'nin yanı sıra Korece, İspanyolca ve Çince de yapılmasını sağlamak istiyoruz. Her müşterinin aşina olduğu dilde bilgi alabilmesini istiyoruz.

MEVLEK KAHRAMAN 31 yıldır MTA'da çalışıyorum. Her gün ve her tatilde çalıştım. Bu çok doğal. Bazen günümü güzelleştiren, her gün karşılaştığımız bu zorluklardır. Ben bunu yapmak için işe alındım, sorunları çözmek için. Herkesin beklentilerini karşılamayı ve aşmayı bir meydan okuma olarak görüyorum. Evet, zor bir iş. Ama zor bir iş olmasaydı muhtemelen istemezdim. Bu bana New Yorkluları memnun etme fırsatını veriyor.

HIZLI BİR ISIK Ne yediğim nereye gittiğime bağlı. Brooklyn'de büyüdüm. Brooklyn'e gittiğimde Greenpoint'te Manhattan Bulvarı'nda Peter Pan adında çok sevdiğim bir donut dükkanı var. Boston kreması alıyorum. O şeker acelesine ihtiyacım var. StuyTown'dayken Ess-a-Bagel'e giderim. Aralıklı oruç tutmaya çalışıyorum, bu da sekiz saatlik bir süre içinde günde iki kez yemek yediğim anlamına geliyor.

Pusu Sürekli tacize uğruyorum. Memur yeleğini giyme alışkanlığım var. Bu, pusuya düşürülmenize ve yere serilmenize ya da sorunlar olduğunda bunu nasıl ifade etmek isterseniz onu yapmanıza neden olacaktır. Sadece sakin kalmalı ve insanların hayal kırıklığının sizinle değil, kendilerini içinde buldukları durumla ilgili olduğunu anlamalısınız.

Müşterilere, planladığımız çalışmalarla ilgili tüm bu uygulama ve e-postaların kamuya açık olduğunu anlatmaya çalışsam da, herkes trenin saatini görmek için akıllı telefonuna bakmıyor. Tüm New York'lularımızı aynı anda bir araya getirebilseydim, onlara uygulamayı kullanmalarını ve hafta sonu e-postalarını okumalarını, böylece neler olup bittiğini anlamalarını söylemek isterdim. Ama bu her zaman olmuyor, bu yüzden bana her zaman sorular soruluyor. İnsanlara seçeneklerini sunmayı seviyorum.

PATRON En geç pazar günü sabah saat 7'de işsizdim. Bu, Pazar günü New York City Maratonu'ydu; Hiçbir şeyin ters gitmesini istemiyorum. Genellikle 15.30 veya 16.00'da bitiririm. Evde akşam yemeği yemek istersek doğrudan eve giderim ya da Urban Market'e uğrarım. Janet'tan bir emir alıyorum; o patron. Janet'e yemek pişirmeye ara vermek istediğimizde El Castillo de Jagua'ya ya da Scarr's Pizza'ya gidip tek dilimde pepperoni, peynir ve bal yiyoruz.

7/24 Evde tembellik ediyoruz ve torunlarımızla olup biten her şeyi konuşuyoruz – onlar 9, 6, 6 ve 1 yaşında. Onlarla FaceTime yapıyoruz. Knicks, Mets ve Giants'ın hayranıyım. Yani eğer bir oyun varsa açabilirim. Ancak çoğu zaman telefonumun çalışıp çalışmadığını hala kontrol ediyorum. Hafta sonu gurusu veya hafta sonu çarı olarak, herhangi bir değişiklik varsa nelerin değiştiğini görmem ve patronlarımın bana yaklaşıp yaklaşmadığını görmem gerekiyor.

Dinlenmiş ve sağ Ertesi sabah saat 5'te kalktığım için sabah 9.30 civarında yatıyorum. Bir New Yorklu olarak işimi ciddiye aldığımı söylemeliyim. Bir şeyler için kuyrukta beklemeye alışkınız ama metro yolculuğumuzun uzun bir tren kuyruğu olmasını istemiyorum. Herkesi verimli bir şekilde gitmesi gereken yere ulaştırmak istiyorum. Hafta sonu gördüğüm bu insanlar genellikle işe giden işçiler. Onları memnun etmek istiyorum.