Liderden ‘torpil’ savunması: Benim akrabam fakir olamaz mı?

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Liderden ‘torpil’ savunması: Benim akrabam fakir olamaz mı? Elazığ’ın Karakoçan Belediyesi’ne bağlı bir şirkete çeşitli ünitelerde çalıştırılmak üzere 24 emekçi alımı için İŞKUR’da ilan duyurusu yapıldı. Duyuru daha sonrasında belediyeye müracaat ederek mülakata giren yaklaşık 30 şahıstan 24’ü personel olarak alındı. Personel alımlarında Karakoçan Belediye Lideri AK Partili Ayhan Akbaba’nın amcasının oğlu ile birfazlaca AK Partili meclis üyesinin akrabaları ve AK Parti Karakoçan İlçe Gençlik Kolları Lideri Tayyip Akbulut da yer aldı.

‘VATANDAŞIN HAKKI GASP EDİLDİ’

DEVA Partisi Elazığ Vilayet Lideri Mehmet Kangal, “Vatandaşımızın hakkını gasp eden bu zihniyet, hemen yapılan yanlıştan dönmeli ve adaletli bir biçimde personel alımlarını gerçekleştirmelidir” diyerek belediye idaresine davette bulundu.

Sözcü’den Cihan Demirdaş’a konuşan Karakoçan Belediye Lideri Ayhan Akbaba ise “sürecin hukuka uygun olduğunu” belirterek, akrabasının işe alınmasını savundu: “İşe alınan bireylerin birçoğu işe gereksinimi olan gariban beşerler. Alınan bireylerin hiç biri yönetici olarak alınmadı, hepsi çeşitli ünitelerde personel olarak alındı. Örneğin, iş başvurusu yapanlardan biri de amcamın oğlu kendisi de paklık işlerine alınmış. Belediye meclisi üyesinin ya da benim akrabam olup fakir olan kimse olamaz mı?”

‘2.5 YILDIR İŞE AKRABA ALMADIM’

Akbaba ayrıyeten, “Ben 2.5 yıldır hiç bir akrabamı belediyeye almadım. Fakir olduktan daha sonra ve işe muhtaçlığı olduktan daha sonra kimin akrabası olduğunun ehemmiyeti yok. Kaldı ki nitekim belediyede işçi eksikliği düşüncemiz var” açıklamasını yaptı.