Kayseri’de balkona İngiliz bayrağı baskılı havlu asan İranlı için takipsizlik

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Kayseri’de balkona İngiliz bayrağı baskılı havlu asan İranlı için takipsizlik Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Fuzuli Caddesi’nde oturduğu 6 katlı apartmanın 5’inci katına İngiliz bayrağı desenli ıslak havlusunu asan ve etraftakilerin ‘İngiliz bayrağı astı’ yansısı üzerine gözaltına alınan İranlı Mohammad Reza K. hakkındaki soruşturmada takipsizlik sonucu verildi.

Geçen yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstiklal Marşı okumak için balkona çıkanlar, Mohammed Reza K.’nın balkonundaki havluyu görür görmez reaksiyon göstermiş ve polise ihbarda bulunmuştu. Olay yerine gelen polisler, İran asıllı kişiyi gözaltına alıp havluya da el koymuştu. Polis merkezinde sözü alınan İranlı, “Ben ıslak olan havlumu kurutmak için balkona astım. Benim rastgele bir provokatif aksiyonum mutlaka olmadı” demiş ve bir süre daha sonra hür bırakılmıştı.

VALİLİK ‘PROVOKASYON ÖNLENDİR’ DEMİŞTİ

Olay daha sonrası Kayseri Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise mümkün bir provokasyonun engellendiği savunularak, şu biçimde denilmişti: “Dün kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı niçiniyle saat tam 19.19’da bayraklarımızla İstiklal Marşımızı okumak için balkonlarına çıkan vatandaşlarımız bir konutun balkonunda asılı yabancı bir bayrağı görür görmez saat 19.19’da ülkemiz genelinde yapılan programa alışılmamış bir durum olarak kıymetlendirerek şikayet ve ihbarlarda bulunmuşlardır. Bunun üzerine ilgili şahıs hakkında yapılan şikayet ve ihbarlar sonucunda şahsın bilgisine başvurulmuş, yapılan görüşmelerde şahsın farklı bir emel gütmediği anlaşılmış ve durum tutanak altına alınmıştır.”

TAKİPSİZLİK KARARI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Mohamed Reza K. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafınca takipsizlik sonucu verilerek, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik yahut aşağılama’ hatasının oluşmadığı açıklandı. Ayrıyeten, rastgele bir ziyan tespit tutanağının da oluşturulmadığı ve zararın meydana gelmediği anlaşıldığından kovuşturma yapılmasına yer olmadığı dair karar verildiği söz edildi.

DAHA EVVEL DE ‘HAÇLI BAYRAĞI’ KRİZİ YAŞANMIŞTI

Kayseri’de, 2008 yılında da “bayrak krizi” yaşanmıştı. Anadolu uygarlıklarını anlatan “Anatolia”isimli belgeselin çekimleri sırasında Tarihi Kayseri Kalesi surlarına asılan Bizans bayraklarına Kayserililer reaksiyon göstermişti. Bölgede toplananlar, “Biz Müslümanız, bu haçlı bayraklarının burada ne işi var” diyerek belgesel grubuna reaksiyon göstermiş, reaksiyonların çoğalması üzerine belgeselin direktörü Tanyolaç Türkben, polisi arayarak yardım istemişti.

sonrasındasında Bizans bayrakları surlardan indirilmiş ve 30 kişilik belgesel takımı gereçlerini toplayıp bölgeden uzaklaşmıştı. (DHA-HABER MERKEZİ)