Karakolda kendisine çarpıp kaçan polis ile karşılaştı: AK Partili vekilin yeğeniyim

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Karakolda kendisine çarpıp kaçan polis ile karşılaştı: AK Partili vekilin yeğeniyim Edirneli Çiçek Yalçın, yaşadığı maddi hasarlı trafik kazasının akabinde karakola giderek kendi aracına çarpıp kaçan şoförden şikayetçi oldu. Yalçın, “Vurması ile kaçması bir oldu. daha sonrasında ruhsat sahibinin, Balıkesir milletvekili, AK Parti milletvekili olduğunu duyuyorum” diyerek AKP Balıkesir Milletvekili Pakize Keyifli Aydemir’i işaret etti. Kaza anında aracı kullananın, şikayetçi olmak için gittiği karakolda çalışan bir polis olduğunu söyleyen Yalçın, “18 saat daha sonra polis memuru beni buldu, bana ulaştı. Kazayı yapanın kendisi olduğunu, Balıkesir AK Parti milletvekilinin yeğeni olduğunu argüman ediyor” diye konuştu.

Edirne’de 28 Aralık’ta meydana gelen trafik kazasında, 10 AAS 010 plakalı bir araç, ambülans sürücüsü Çiçek Yalçın’ın kullandığı özel araca çarparak kaçtı. Kendisine ilişkin aracın hasar gördüğünü belirten ve kazanın akabinde Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği’ne söz vermeye giden Yalçın, karakolda şunları söylemiş oldu:

“Plakasını alamadığım bir araç, benim aracın sağ art kısmından çarptı ve bir alt sokağa girerek geldiği istikamette gerçek durmayarak gitti. Ben bunun üzerine araçtan indim. Benim aracın gerisinden gelmekte olan araç şoförüne benim araca kimin çarptığını görüp görmediğini sordum. Bu araç şoförü kendisini ağır ceza hakimi olarak tanıttı ve isminin Tayyar olduğunu ve benim araca çarpan aracın 10 AAS 010 plakalı araç olduğunu söylemiş oldu. Çabucak ardından de kendisi bu olayla ilgili olarak 112’den polisi aradı. Yaşanan bu hadisede benim bir kusurum bulunmamaktadır. Benim aracıma vurup kaçan 10 AAS 010 plakalı araç şoföründen şikayetçiyim.”

KARAKOLDA ÇALIŞAN POLİS ÇIKTI

Yalçın, sonrasındasında şu açıklamayı yaptı:

“Üzücü bir kaza yaşadım. Vurması ile kaçması bir oldu. Bana vuran şahsı nazaranmedim. çabucak sonrasında bir yargı mensubu önümde durdu. Kendisi, bana vuran aracın plakasını aldığını söylemiş oldu. sonrasındasında 155 polis gruplarını çağırdık. Karşıt taraftan direk kaçış yapmış. MOBESE kameralarından bana vurması ile kaçmasının bir olduğu görülüyor.

ondan sonrasında polis karakoluna gidiyorum. Sözümü veriyorum. daha sonrasında araç ruhsat sahibinin Balıkesir milletvekili, AK Parti Milletvekili olduğunu duyuyorum. Bunu kullananın, gittiğimiz polis merkezindeki, karakolda çalışan bir polis memuru olduğunu… Oradaki nazaranvli arkadaşların ‘sizin aracınız şu kadar mal olur, şöyleki olur, bu biçimde olur’ üzere yönlendirmeleri kararında bir fiyat, kendilerine nazaran benim sözüme yazdırdılar.

Söz verdiğim karakolda çalışan polis memuru olduğu ortaya çıktı. 18 saat daha sonra polis memuru beni buldu, bana ulaştı. Kazayı yapanın kendisi olduğunu, Balıkesir AK Parti Milletvekili’nin yeğeni olduğunu tez ediyor. Ve o anda paniklediğini ve aksi taraftan kaçtığını söylemiş oldu kendisi.

‘SİGORTAYI DOLANDIRMAM TEKLİF EDİLDİ’

Karakolda karşılaştığımızda, şu biçimde söylemiş oldum kendisine; ‘Bir polis memurunun bir vatandaşa vurup kaçması hiç gerçek bir hareket değil. Devletimizin polisi bu hareketi yapıyorsa biz bu ülkede kime güveneceğiz, kime inanacağız.’ Ben, bu ülkede beş yıllık bir ambulans (şoförüyüm), kamu kurumunda çalışıyorum. 2006 yılından beri ehliyetim var. Trafik kurallarını uygun biliyorum.

daha sonraki gün karşılaştığımızda, ‘Ben yaptım bu durumu’ dediğinde kendisi, olay güya bugün yaşanmış üzere tekrar olay yerine gidip kaza tutanağı tutmamızı teklif etti. Doğal ki bunu kabul etmedim. Sigorta şirketlerini dolandırmam teklif edildi bana. Mağdurum, mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”

MİLLETVEKİLİ AYDEMİR’İN DANIŞMANI: ARKADAŞ BİZDE YENİ VAZİFEYE BAŞLAMIŞTI

ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan AK Partili Pakize Memnun Aydemir’in danışmanı Alparslan Ünal, şunları söylemiş oldu:

“Bizim sürücü arkadaş oraya ilişik kesmeye gitmişti. Bir kaza gerçekleşmiş. Onunla ilgili de esasen savcılığa sirayet etti. (Vekil Aydemir) Savcılığa da bildirdi, tarafsızlık tabiri verdi aslına bakarsan ondan sonrasında. Savcılığın da bilgisi var. Arkadaş bizde yeni vazifeye başlamıştı. Oraya ilişik kesmeye gittiğinde bir olaya karışmış herbiçimde. çabucak sonrasındasında da biraz tatsız şeyler yaşanmış herbiçimde. Vekil Hanım’ın da bilgisi dahilinde savcılığa gitti, tabirini de verdi çocuk. Şu an savcılık süreci işleyecek. Artık oradan nasıl bir şey çıkarsa bakacağız bakalım.”

Ünal, polis memurunun Aydemir’in yeğeni olduğu tarafındaki tez hakkındaki soruya ise “Şimdi o kadar şeye gerek yok. Husus muhakkak aslına bakarsan. Kaza oldu, çocuk sürücü. Yeğeni olup olmaması bir şey tabir etmez ki. Yeğeni olup olmaması onları ilgilendirmez. Orada çalışan bir işçi. Resmi kimliği var, ayrıntıları var” cevabını verdi. (ANKA)