Karakola hangi ülkenin ?

BanaDediKi

Global Mod
Global Mod
26 Eki 2020
1,819
0
0
Karakola Hangi Ülkenin? - Hepimiz Buradayız!

Merhaba forum dostlarım!

Bugün çok önemli bir konuya değineceğiz. Evet, belki de hayatınızda bir kez bile "Karakola hangi ülkenin?" diye sormadınız, ama emin olun ki herkesin içinde bir gün o an gelecek. Hadi şimdi gözlerimizi dört açalım ve hep birlikte bu soruyu en derinliklerinden çözmeye çalışalım. Çünkü hepimizde o "acaba?" sorusu vardır. Karakola hangi ülkenin?

Şimdi, "Hadi canım!" dediğinizi duyar gibiyim, ama hayat bu tür minik zihin açıcı sorularla dolu. Sadece birazcık mizah, birazcık strateji ve bolca empatiyle, hep birlikte bu sorunun cevabını bulabiliriz. O zaman ne duruyoruz? Başlıyoruz!

Erkekler Çözüm Arayacak, Kadınlar Empati Yapacak!

Düşünün bir kere, karakola gittiğinizde erkekler ne yapar? Hemen çözüm ararlar, ne olursa olsun “Karakola hangi ülkenin?” sorusunu somut bir şekilde çözmeye çalışırlar. Onlar için çözüm basittir; eğer polis memuru ciddi bir şekilde yaklaşırsa, "Hadi bakalım!" derler. Bu noktada, erkekler neredeyse teorik bir soru sorar gibi, bir çözüm çıkarma üzerine odaklanırlar. "Bizim polisle işlerimizde sıkıntı yok, önemli olan sistem!" diyebilirler.

Ancak kadınlar… Ah, kadınlar! Onlar hemen bir başka açıdan yaklaşır. "Karakola hangi ülkenin?" sorusunu duyduğunda, ilk yapacakları şey kesinlikle durumun duygusal boyutunu değerlendirmek olacaktır. Bir polis memuruyla yüzleşmek, kadının aklında "Neden buradayım? Hangi hislerle geldim? Ne hissediyorum?" gibi derin felsefi sorulara dönüşür. Kadınlar karakola geldiklerinde bir terapiye, bir ilişki çözümüne, hatta sosyal bir güven inşasına başlarlar. "Bakalım, polis ne hissediyor? Ben burada gerçekten suçlu muyum, yoksa yanlış anlaşılma mı?" soruları kafalarındaki tek düşünceleridir.

Ve işte bu fark, forumumuzda karşımıza çıkan en komik durumdur. Erkekler hemen çözümü bulmaya çalışırken, kadınlar “Bu mesele duygusal olarak beni nasıl etkiliyor?” diye düşünürler. Bu, bazen kahkaha dolu bir sohbetle, bazen de ağlatacak kadar derin duygusal bir soruya dönüşebilir. Sonuçta bir şekilde bu soru hepimizi güldürür, güldürmelidir!

İki Yorum, Bir Senaryo!

Şimdi, bu noktada forumda bir etkileşim yaratmanın tam zamanı! Diyelim ki karakola gidiyorsunuz ve polis memuru size bir soru soruyor, mesela "Karakola hangi ülkenin?" İşte burada herkesin farklı yaklaşımını görelim.

- Erkek yaklaşımı:

- "Karakola hangi ülkenin?"

- “Bana verin şu evrakları, hemen bir çözüm bulalım! Bir ülkenin karakolu olduğunu ispatlamak için ne gerekiyorsa yaparım. Sistemle ilgili bir sıkıntı varsa hemen çözüm önerisi sunarım, net!”

"Önemli olan bu karakolun hangi ülkeye ait olduğunu anlamak, çözüm bu, hiçbir yere gitmiyoruz!"*

- Kadın yaklaşımı:

- “Karakola hangi ülkenin?”

- “Ahh, Allah'ım! Şimdi burada ne hissediyorsunuz? Bu soruyu soran kişi gerçekten bir çözüm arıyor mu, yoksa sadece rahatlamak mı istiyor? Belki de sadece bir tatlı dil ile çözülür. Ne olursa olsun, birlikte halledebiliriz. Burada bir duygu durumu var ve hep birlikte bu durumu anlayarak bir çözüm bulmalıyız!"

"Polisin gözlerine bakın, orada başka bir şeyler var. Bu soru sadece bir yüzeysel mesele değil!"*

Şimdi siz de düşünün, bu iki yaklaşımı hangisiyle daha fazla özdeşleşiyorsunuz? Erkeklerin o "sistemci" çözüm arayışları mı, yoksa kadınların o "duygusal" ve "iletişimsel" çözümleri mi?

Bunu Düşünmek Zamanı!

Hadi forumdaşlar, gerçekten ne düşündüğümüzü görelim! Karakola gittiğimizde bir anda bir ülkenin karakolunda olduğumuzu fark ettiğimizde, gerçekten nasıl tepki verirsiniz? Bir erkek olarak mı, yoksa bir kadın olarak mı? Sadece çözüm mü ararız, yoksa duygusal bağ kurmak için çaba mı harcarız?

Kendi deneyimlerinizi, eğlenceli tepkilerinizi, hatta karakol maceralarınızı da yazabilirsiniz. Belki de bir gün bir karakola gidip "Hangi ülkenin?" diye sorarsak, o zaman bu sorunun cevabı sadece bizimle ilgili olabilir! Kim bilir? Ne de olsa forumda çok eğlenceli bir tartışma başlattık.

Eğlenceli Anılar, Hadi Paylaşalım!

Beni yalnız bırakmayın, bir sonraki yazımda yine bu tür ilginç ve eğlenceli sorularla karşınızda olacağım. Ama önce sizin görüşlerinizi duymak için sabırsızlanıyorum! Karakola hangi ülkenin? Sizin stratejik yaklaşımınız ne olurdu?

Aşağıdaki yorumlara yazın, bakın bakalım, farklı yaklaşımlar nasıl ortaya çıkacak! Hep birlikte gülelim, eğlenelim!