Kaftancıoğlu: Yurt sorunu yoktur diyenler yatak taşıyor

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Kaftancıoğlu: Yurt sorunu yoktur diyenler yatak taşıyor Beşiktaş’ta imali iki yıldır tamamlanmayan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun önünde açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’da 44 öğrenciye 1 yurt yatağı düştüğünü belirterek “‘Yurt sorunu yoktur’ diyenlerin dün Gaziosmanpaşa’da bir devlet yurduna, pandemi şartlarına karşın ek yatak taşıdığını görüyoruz” dedi.

Kaftancıoğlu, “Kanal İstanbul üzere onlarca ucube projelere milyonlarca lira yatıranlar, öğrencilerimizin eğitimi için hiç bir şey yapmamışlar” tabirlerini kullandı.

‘1 MİLYON 459 BİN ÖĞRENCİ İNTERNET ERİŞİMİNE SAHİP DEĞİL’

Uzak eğitimde yaşanan ezalara değinen Kaftancıoğlu, “Türkiye, Covid-19 salgını boyunca okulların kapalı kaldığı uzun mühlet boyunca 2 milyon 316 bin öğrenci uzaktan eğitimin yürütüldüğü EBA sistemine ulaşamamıştır. 1 milyon 459 bin öğrenci ise internet erişimine sahip değildir. Bu yetersizliklerle birlikte, uzaktan eğitimden bir biçimde yararlanabilen öğrencilerimiz de dahil olmak üzere fazlaca büyük bir tahsil kaybıyla karşı karşıya olduğumuz açıktır. İktidarın salgın periyodunda eğitim alanında ortaya koyduğu tercihler, var olan fırsat eşitsizliklerinin daha da derinleşmesine yol açmıştır. Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın salgın müddetince ortaya çıkan öğrenme kaybının boyutlarını ölçme ve bu kaybın telafisi için derhal gerekli bilimsel çalışmaları başlatması gerekmektedir” diye konuştu.

‘İHTİYAÇ DUYULAN 101 BİN YARDIMCI HİZMET İŞÇİSİ HALA ATANMADI’

Uzun bir ortadan daha sonra yüz yüze eğitime dönüşün büyük bir memnunluk yaratması gerekirken, yetersizlikler niçiniyle eğitimin tüm paydaşlarında derin tasalar ortaya çıkardığını söyleyen Kaftancıoğlu, “Okullarda gereksinim duyulan 101 bin yardımcı hizmet çalışanı hala atanmamıştır. Okullarımızda hijyenin korunmasını sağlayacak bu atamaların derhal gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Gerekirse Ulusal Eğitim Bakanlığı’na ek kaynak transferi yapılabilir. Haftalardır biroldukça kentte sınıflarda olaylar ortaya çıkmakta ve yayılmaktadır. Toplumsal aranın korunabilmesi için sınıfların seyreltilmesi gerekirken, biroldukca okulda öğrenciler kalabalık sınıflarda derslere girmektedirler. Birtakım okullarda farklı seviyelerde sınıfların birebir dersliklerde eğitim gördüğü bilinmektedir. Bunun en büyük niçini 43 bin 627 derslik gereksinimidir. Yandaşlara, beşli çeteye, Saray beslemelerine kaynak ayıran iktidar; çocuklarımızın sıhhati, eğitimi ve geleceği için gereken bu gereksinimi karşılamamaktadır” sözlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)